Πέμπτη 22 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Αρχισαν οι καταθέσεις μαρτύρων

Eurokinissi

Ανοιξε ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων των θυμάτων της «17 Νοέμβρη» με πρώτο τον αστυνομικό Γ. Παπαφώτη, ο οποίος τραυματίστηκε στη συμπλοκή των Σεπολίων το Νοέμβρη του 1991. Ο αστυνομικός προσήλθε χτες στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή Λ. Ζερβομπεάκου, όπου κατέθεσε για την επίθεση που δέχτηκαν οι αστυνομικοί από τη «17 Νοέμβρη», ενώ ζήτησε να λάβει και αντίγραφα της δικογραφίας.

Στο μεταξύ, σύντομα αναμένεται να καταθέσει και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Λ. Παπαδημητρίου, μετά το αίτημα της κατ' αντιπαράσταση εξέτασης (με τον Β. Τζωρτζάτο και τον Σ. Ξηρό) που υπέβαλε στον ειδικό εφέτη ανακριτή. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο και για την ξανθιά γυναίκα, υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος της στην εναντίον του επίθεση από τη «17 Νοέμβρη», μπορεί να ήταν καταλυτικός. Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι η άγνωστη ξανθιά τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν ακριβώς πίσω του και τον εμπόδισε να αποφύγει τους τρομοκράτες, παρά την έκκλησή του. Ετσι, απευθύνει έκκληση προς αυτή τη γυναίκα και στην περίπτωση που δεν έχει ανάμειξη στην υπόθεση να τηλεφωνήσει στον ίδιο ή στις αρμόδιες αρχές, διαφορετικά είναι ύποπτη.

Τα έργα για την κατασκευή 20 νέων κελιών επιθεώρησε χτες ο εισαγγελέας των Φυλακών Κορυδαλλού Αριστ. Φραγκιαδάκης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και της κατασκευαστικής εταιρίας «ΘΕΜΙΣ ΑΕ».

Πρόκειται για έξι νέα κελιά στις γυναικείες φυλακές, 10 στις ανδρικές δίπλα από τα μαγειρεία και τέσσερα στο νοσοκομείο κρατουμένων. Στα ειδικά διαμορφωμένα κελιά του νοσοκομείου πιθανότατα θα μεταφερθούν μέχρι τέλος της βδομάδας ο Σ. Ξηρός που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ο δάσκαλος Κ. Τέλλιος.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι σχετικά με το αίτημα όλων των κρατουμένων που φέρονται ως μέλη της «17 Νοέμβρη» για τοποθέτηση καρτοτηλεφώνων στο χώρο κράτησής τους, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι διαδικασίες τοποθέτησή τους, γεγονός που καθιστά απαγορευτική την επικοινωνία των κρατουμένων με τους συγγενείς τους και τους συνηγόρους τους.

Τέλος, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και οι εργασίες για τη βελτίωση των δικαστικών αιθουσών που βρίσκονται στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα διεξαχθούν οι δίκες των φερόμενων ως τρομοκρατών της «17Ν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ