Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μόνη έγνοια τους τα κέρδη του κεφαλαίου

Πιστοί στη λογική της εξυπηρέτησης του τρίπτυχου «ανταγωνιστικότητα - παραγωγικότητα - επιχειρηματικότητα», όπως το προσδιόρισε ο πρωθυπουργός, εμφανίζονται οι εκλεκτοί του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ετσι, την ώρα που ο εργαζόμενος λαός ετοιμάζεται να διαδηλώσει την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζογόπουλος, δίνει εύσημα στις νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις. Η φορολογική μεταρρύθμιση «αποτελεί βήμα προς τα εμπρός» και είναι «στην κατεύθυνση των διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ», είπε χτες από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα τη φορολογική μεταρρύθμιση. Μια ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και με συνδιοργανωτές τη ΓΣΣΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου κράτησε κάποιες αποστάσεις και υποστήριξε ότι τα μέτρα δε συνιστούν μεταρρύθμιση.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Φωτιάδης χαρακτήρισε μακρόπνοη τη φορολογική «μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης, ενώ οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ προσυπέγραψαν τις προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Διαχείριση της φτώχειας

«Τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης αποτελούν βασικό στοιχείο της αντιλαϊκής της πολιτικής, κινούνται στη λογική της διαχείρισης της φτώχειας για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, εξυπηρετούν την κυβέρνηση στο να απομυζά τα λαϊκά εισοδήματα με ευκολότερο τρόπο και λιγότερα κρατικά έξοδα στις νέες συνθήκες του ΕΥΡΩ, των ιδιωτικοποιήσεων, των ανατιμήσεων, της συρρίκνωσης των λαϊκών εισοδημάτων». Τα παραπάνω τόνισε ο Θ. Κυριακίδης, μιλώντας εκ μέρους του ΚΚΕ. Σχετικά με αυτές τις προτάσεις ο Θ. Κυριακίδης σημείωσε ότι «τα όποια θετικά στοιχεία της πρότασης αναιρούνται από το γεγονός ότι συνολικά η πρόταση είναι ενταγμένη στη λογική της ενσωμάτωσης της Ελληνικής Οικονομίας στην ευρωενωσιακή πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς, των ιδιωτικοποιήσεων και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων».

Και κατέληξε: «Στη λογική της εξυπηρέτησης του τρίπτυχου "ανταγωνιστικότητα - παραγωγικότητα - επιχειρηματικότητα", η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εντάσσει όπως είναι φυσικό και τη φορολογική της πολιτική, δηλαδή τη φορολογική επιβάρυνση των εργαζόμενων - συνταξιούχων που είναι και τα μόνιμα υποζύγια του φορολογικού συστήματος και ενισχύει τη μόνιμη φορολογική απαλλαγή - ασυλία του μεγάλου κεφαλαίου. Στην ίδια κατεύθυνση της πολιτικής είναι δρομολογημένη και η ΝΔ, η οποία μαζί με το ΠΑΣΟΚ στηρίζει πολιτικά την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, αποτελεί μαζί του τους βασικούς πυλώνες του συστήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ