Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο ψηφοφόρος έχει ταξική, κοινωνική ταυτότητα

Μεγάλη η επιτυχία της χτεσινής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στον Κορυδαλλό

Κάλεσμα προς το λαό να θέσει στο επίκεντρο της προσοχής του τη μάχη των δημοτικών εκλογών γιατί είναι «απολύτως συνδεδεμένη με όλα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, από όποια πλευρά κι αν την πιάσεις», απηύθυνε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από το βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης στην πλατεία του Αϊ-Γιώργη, στον Κορυδαλλό.

Μια συγκέντρωση που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού η πλατεία γέμισε με ανθρώπους κάθε ηλικίας, με έντονη την παρουσία της νεολαίας όχι μόνον από τον Κορυδαλλό αλλά και από τη γειτονική Κοκκινιά. Από αυτές τις γειτονιές του μόχθου, του καθημερινού αγώνα για μια καλύτερη ζωή, στις πιο αντίξοες συνθήκες, με τις οποίες «προικοδότησε» το μεταπολεμικό καθεστώς, και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Γι' αυτό και η ομιλήτρια κάλεσε τους συγκεντρωμένους και το λαό, να μετατρέψουν τη μάχη των τοπικών εκλογών «σε μία μορφή δυναμικής, μαζικής πολιτικής πάλης». «Είναι κι αυτό μια μορφή αγώνα. Γιατί η ψήφος μετράει ή κακομετράει στις δύο Κυριακές».

Αναφερόμενη στην προπαγάνδα του δικομματισμού και των «δορυφόρων» του περί «αυτοδιοικητικών» κριτηρίων που πρέπει να κυριαρχήσουν στις τοπικές εκλογές, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε: «Για μας ο ψηφοφόρος, η ψηφοφόρος, ο δημότης, ο πολίτης ή η λεγόμενη αυτοδιοικητική συνείδηση, σε τελευταία ανάλυση, δε λένε τίποτα. Αυτό που μετράει είναι ότι ο ψηφοφόρος και η ψηφοφόρος είναι εργάτης και εργάτρια, υπάλληλος. Είναι μικρομεσαίος επαγγελματίας, έμπορος, βιοτέχνης. Αγρότης φτωχός. Αγρότισσα φτωχή. Εχει ταυτότητα ο ψηφοφόρος. Και αυτήν την ταξική, κοινωνική ταυτότητα δεν μπορεί να τη βγάλει στην μπάντα και να πάει να ψηφίσει με "αυτοδιοικητικά κριτήρια" ή να ψηφίσει ως "δημότης" ή "πολίτης"».


Απευθυνόμενη πιο συγκεκριμένα στα λαϊκά στρώματα του Κορυδαλλού και της Κοκκινιάς, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του Κόμματος σημείωσε, ότι με τέτοια κριτήρια πρέπει να σταθμίσουν την ψήφο τους. Πολύ περισσότερο που «γνώριζαν, άλλωστε, εξουσία της τελευταίας δεκαετίας του ΠΑΣΟΚ», αλλά και έχουν την ευκαιρία τη σημερινή, τοπική εξουσία σε αυτούς τους δήμους, «να τη συγκρίνουν με παλιότερες τετραετίες, όταν διοικούσαν οι δυνάμεις εκείνες και τα πρόσωπα, που στηρίζονταν από το ΚΚΕ, προέρχονταν από το ΚΚΕ». «Μπορούν να ξεχωρίσουν την ταξική, την προοδευτική και ριζοσπαστική πολιτική για το λαό, από την πολιτική για το κυβερνητικό κόμμα και για τους λίγους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η ομιλήτρια και στο «ατού» των τοπικών αρχών του δικομματισμού, το οποίο όμως «εμείς δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε: Το ρουσφέτι». «Δεν πρόκειται να ανταποκριθούμε στη λεηλασία και στην υποκλοπή ψήφων μέσω του ρουσφετιού. Το καταδικάζουμε, το καταγγέλλουμε, το αποποιούμαστε».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο γραμματέας της ΚΟΠ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Σήφης Κωτσαντής, ο γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς-Κορυδαλλού, Στέλιος Κριεζής (ο οποίος χαιρέτισε στο άνοιγμα της εκδήλωσης), οι υποψήφιοι νομάρχες Αθήνας-Πειραιά Ηλίας Νικολόπουλος και Ελπίδα Παντελάκη, αντίστοιχα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Δημοκρατικής Ενότητας» Κορυδαλλού και Νίκαιας, Απόστολος Συρίγος και Στέλιος Μπενετάτος, αντίστοιχα, ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Θεμελής, η πρώην δήμαρχος Νίκαιας Βέρα Νικολαΐδου, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ