Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Πάει για νίκη ο Λούλα

ΡΙΟΥ ΝΤΕ ΖΑΝΕΪΡΟ.--

Σχεδόν τυπική διαφαίνεται ότι θα είναι η διαδικασία του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, που είναι προγραμματισμένος για τις 27 Οκτώβρη.

Σύμφωνα με τους «οιωνούς» αλλά και τις δημοσκοπήσεις, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο εκτός απροόπτου φυσικά, αφού ο υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, φέρεται με τις πιο μέτριες προβλέψεις -σύμφωνα πάντα με τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης που έκανε το Ινστιτούτο ΙΒΟΡΕ - να εξασφαλίζει ποσοστό άνω του 60%, ενώ ο αντίπαλός του, Ζοζέ Σέρα, κινείται στα επίπεδα του 30%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα από τις 12 έως τις 14 Οκτώβρη, με δείγμα 3.000 ψηφοφόρους για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου «O Globo». Μετά την καταμέτρηση των άκυρων και λευκών ψήφων, το ποσοστό του Λούλα αγγίζει το 66%, έναντι 34% του αντιπάλου του και πρώην υπουργού Υγείας Ζοζέ Σέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λούλα έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Εργατικού Μετώπου της Βραζιλίας, το οποίο έλαβε το 12% των ψήφων στον πρώτο γύρο στο πρόσωπο του Τζίρο Γκόμες, αλλά και του ετέρου προεδρικού υποψήφιου κατά τον πρώτο γύρο και κυβερνήτη της Μπραζίλιο, Αντονι Γκαροντίνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ