Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σκέψεις παρεμπόδισης των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΚΚΕ προς την πρεσβεία της Ιταλίας

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στην πρεσβεία της Ιταλίας ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων, στην οποία τονίζει:

«Ενημερωθήκαμε από την Ιταλική Προπαρασκευαστική Επιτροπή για το "Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ" πως στον ιταλικό Τύπο πρόσφατα δημοσιεύτηκε η είδηση ότι η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να αναστείλει την ισχύ της Συνθήκης Σένγκεν από 6-10 Νοέμβρη 2002, με στόχο να παρεμποδίσει τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από άλλες χώρες της Ευρώπης στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στη Φλωρεντία εκείνη την περίοδο.

Θεωρούμε ότι κάθε ενέργεια που θέτει εμπόδια στην πραγματοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, όπως και κάθε άλλης ειρηνικής εκδήλωσης των λαϊκών κινημάτων, είναι απαράδεκτη και βαθιά αντιδημοκρατική.

Απαιτούμε από την ιταλική κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα που θα διευκολύνουν την ομαλή και επιτυχή πραγματοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες».

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο εκφράζει τη διαμαρτυρία του, ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Μ. Παπαγιαννάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ