Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θεραπαινίδες της αλλοτρίωσης

Στα όρια της πρόκλησης κινείται για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΤΟΕ. Η τελευταία πρωτοβουλία της αφορά στη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα τον «κοινωνικό διάλογο στη νέα οικονομία», το οποίο θα κληθεί να εξετάσει τις επιπτώσεις της νέας οικονομίας στον ...κοινωνικό διάλογο.

Τι μπορεί να σχολιάσει κανείς, απέναντι σε μια τέτοια ενέργεια από έμπειρα συνδικαλιστικά στελέχη, τα οποία όποτε έχουν εμπλέξει σε διαδικασίες κοινωνικού διαλόγου την ΟΤΟΕ μόνο προβλήματα έχουν δημιουργήσει στους τραπεζοϋπαλλήλους;

Δεν επιβεβαιώνεται μόνον η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής της πλειοψηφίας απέναντι στις αξιώσεις των εργοδοτών. Ακόμη περισσότερο, σε μια περίοδο κρίσιμη για τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, σε μια περίοδο που δεν επιτρέπεται να χαθεί ούτε ένα λεπτό, ούτε ένας εργαζόμενος από την προσπάθεια αντίστασης στην επίθεση του κεφαλαίου, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός παίρνει τη φυσική του θέση απέναντι στους εργαζόμενους. Δίνει απλόχερη τη συμβολή στην πολύμορφα προωθούμενη ταξική αλλοτρίωση της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ