Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πολιτικός πολιτισμός»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Α ΜΑΛΙΣΤΑ. Μετά από ένα μήνα αντεγκλήσεων, παιγνίδια παρασκηνίου, πρακτικές εντυπωσιασμού, σκανδαλολογίας και λοιπών μεθοδεύσεων, ο Πρωτόπαππας κι ο Ρουσόπουλος θυμήθηκαν τον πολιτισμό και συγκεκριμένα τον «πολιτικό πολιτισμό».

Επ' αυτού ο τελευταίος τσακωμός τους με δηλώσεις αμφοτέρων περί αμφισβήτησης ήθους, ευγένειας και νοοτροπίας. Φυσικά η κόντρα δηλώσεων βρήκε περίοπτη θέση στα δελτία ειδήσεων.

Εχουν σκεφθεί άραγε και οι δυο πως ο «πολιτικός πολιτισμός» έχει να κάνει και με τις πολιτικές προθέσεις και με τους πολιτικούς στόχους που πρεσβεύεις; Γιατί όταν προσπαθείς να υφαρπάξεις ψήφους αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως «αντικείμενα», όσο ευγενικά και να το κάνεις, είσαι «απολίτιστος».

Αλλωστε πίσω από το μειλίχιο ύφος και του Πρωτόπαπα και του Ρουσόπουλου, διαπιστώσαμε για μια ακόμα προεκλογική περίοδο ότι βρίσκονται μηχανισμοί ρουσφετιών και διαφόρων άλλων πιέσεων που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον.

ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης χθες από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, που διαπίστωσε ότι οι αγρότες είναι σε «δεινή θέση» μια και το ΠΑΣΟΚ έχασε τις μάχες στα κοινοτικά όργανα!

Μόνο το πώς θα γίνει να βγάλει τους αγρότες από τη δεινή αυτή θέση, συμφωνώντας με την αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία υλοποιεί το ΠΑΣΟΚ, δε μας εξήγησε.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αν θεωρεί τη Νέα Δημοκρατία καλύτερο διαπραγματευτή της καταστροφής των αγροτών από το ΠΑΣΟΚ, είναι μια εκτίμηση. Το ότι οι αγρότες πλήττονται όμως είναι μια πραγματικότητα και σίγουρα ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με τη Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει.

ΜΕΧΡΙ κι ο Ρομάνο Πρόντι με δηλώσεις του στη Λε Μοντ βρίσκει το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ευρωζώνης που έχει σαν ευαγγέλιο η κυβέρνηση, «ανελαστικό» και «ανόητο» προτείνοντας μεγαλύτερες δυνατότητες ευελιξίας, άσχετα το σε ποια κατεύθυνση εννοεί.

Μόνο οι δικοί μας ευρωλάγνοι κάθε χρώματος, δε βλέπουν στην όλη υπόθεση κανέναν καταναγκασμό και ασφυκτικά πλαίσια στην ελληνική οικονομία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ