Κυριακή 3 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επί τάπητος τα συμπεράσματα των εκλογών και η παραπέρα πορεία

Πραγματοποιείται αύριο, Δευτέρα, στις 6.30μμ, στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ»

Τα αποτελέσματα της μάχης των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών που το ΚΚΕ έδωσε μαζί με άλλες αγωνιστικές δυνάμεις και μεμονωμένους αγωνιστές, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ αύριο Δευτέρα, 4 του Νοέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ».

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να καταθέσουν τον προβληματισμό τους, πολιτικές δυνάμεις, κινήσεις και προσωπικότητες που στήριξαν μαζί με τους κομμουνιστές τους αγωνιστικούς συνδυασμούς στις πρόσφατες εκλογές. Ακόμα, να καταθέσουν προτάσεις για την παραπέρα ενωμένη δράση τους για τα λαϊκά προβλήματα, αλλά και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία του ΚΚΕ, τους λόγους για τους οποίους αναλήφθηκε, αλλά και το τι επιδιώκεται μέσα απ' αυτή, ο Θεόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε σε δήλωσή του στο «Ρ»: «Η μάχη για τα λαϊκά προβλήματα ασφαλώς δεν τελειώνει με τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Ασφαλώς ο αγώνας συνεχίζεται και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του εργατικού ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, στους χώρους της αγροτιάς, της νεολαίας, παντού.

Μέσα από τους αγώνες, μικρούς ή μεγάλους, μέσα από τις μάχες και τις εκλογικές, πάντα το Κόμμα μας προσπαθεί να γενικεύσει την πείρα του, να γίνει αποτελεσματικότερο. Σ' αυτή τη φάση το Κόμμα μας σε όλη την κλίμακα - και ουσιαστικά είναι το μόνο που κάνει πάντα αυτή τη δουλιά - συζητά, βαθαίνει στα συμπεράσματα αυτής της μάχης για να συνεχίσει αποτελεσματικότερα την πάλη του για τα λαϊκά συμφέροντα.

Το κόμμα μας ποτέ και σε καμιά περίπτωση τις μάχες που δίνει δεν τις βλέπει σαν μια εργολαβία, μια εργολαβία που αυτό από μόνο του αναλαμβάνει να λύσει τα λαϊκά προβλήματα. Είναι βαθιά πεισμένο και διαποτισμένο από την αξία της αγωνιστικής συμμετοχής και παρέμβασης του ίδιου του λαού. Την ανάγκη της λαϊκής αγωνιστικής συσπείρωσης και συμπαράταξης προσπαθεί να αναπτύξει πάνω στα προβλήματα, έτσι όπως εκφράζονται σε κάθε χώρο. Αλλά και τη διέξοδο, τη γραμμή πλεύσης για τη διέξοδο που χρειάζεται.

Συζητώντας μέσα στις γραμμές μας την πείρα μας δε μένουμε μόνο σ' αυτό, αλλά προσπαθούμε να ακούσουμε τις γνώμες να ανταλλάξουμε απόψεις ευρύτερα από το λαό που μας στήριξε, που παλεύει μαζί μας και με τις δυνάμεις που, όπως τώρα στις εκλογές, παλέψαμε από κοινού.

Αυτό επιδιώκουμε με τη συζήτηση που διοργανώνουμε τη Δευτέρα στην οποία θα συμμετάσχουν άνθρωποι που συνεργαστήκαμε μαζί τους στα πλαίσια των συνδυασμών, να ανταλλάξουμε απόψεις για τα αποτελέσματα της μάχης και κυρίως για την παραπέρα δράση μας στα λαϊκά προβλήματα και στο χώρο της ΤΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ