Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συσπείρωση σε ταξική βάση

Συνεχίζεται η ψηφοφορία

Με όλες τους τις δυνάμεις τα μέλη και τα στελέχη του Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού συνεχίζουν τις καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες στα εργοτάξια και τα γιαπιά, με στόχο την όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή των οικοδόμων στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Η ψηφοφορία γίνεται στα παραρτήματα και στα κεντρικά γραφεία.

Οι συνδικαλιστές του συνδυασμού απλώνουν παντού το κάλεσμα της συμμετοχής στις εκλογές αλλά και της υπερψήφισης του συνδυασμού, με στόχο να ενταθεί παράλληλα και η αντιπαράθεση στα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα που είναι ανοιχτά μπροστά στην εργατική τάξη. Καλούν τους οικοδόμους να δυναμώσουν και να κάνουν ακόμα πιο ισχυρό το Συνδικάτο και να συνεχίσει τον ταξικό προσανατολισμό που ακολουθεί, παλεύοντας για τα συμφέροντα των εργαζομένων, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και έρχεται σε σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Αναδεικνύουν ταυτόχρονα τη μεγάλη σημασία που έχει η παραπέρα μαζικοποίηση του Συνδικάτου και για τον κλάδο, αλλά και γενικότερα για την εργατική τάξη και τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η θερμή ανταπόκριση που βρίσκουν από όλους τους οικοδόμους στην καθημερινή επαφή που έχουν μαζί τους στους ίδιους τους χώρους δουλιάς, αλλά και με τη μαζική τους προσέλευση στα παραρτήματα για να ψηφίσουν. Οι εργαζόμενοι στην οικοδομή στέλνουν με αυτό το τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα και στους διάφορους καρεκλοκένταυρους εργατοπατέρες που συκοφαντούν τον κλάδο και υπηρετώντας συγκεκριμένες πολιτικές και σκοπιμότητες επιχειρούν να σύρουν το Συνδικάτο στα δικαστήρια, με στόχο να αλώσουν τον κλάδο και να τον υποτάξουν. Οι οικοδόμοι δίνουν τη δική τους ταξική απάντηση στην επίθεση που γίνεται στον κλάδο, ο οποίος ματώνει για να εξασφαλίσει το μεροκάματο στην οικοδομή σε συνθήκες δύσκολες. Καταγγέλλουν αυτούς που κερδίζουν από τα συνδικάτα μετατρέποντας το συνδικαλισμό από κοινωνική προσφορά σε κερδοφόρο επάγγελμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ