Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
«Εκρήξεις» από τη διαβόητη μεταρρύθμιση

Σε σημειολογικές κινητοποιήσεις προχωρά η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών

Τα εκρηκτικά προβλήματα που έχει προκαλέσει στα δημόσια νοσοκομεία η ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ οδηγούν πλέον σε αντιδράσεις ακόμα και την ηγεσία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία είχε δείξει συναινετική διάθεση στην επιχείρηση εμπορευματοποίησης του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος υγείας, που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της διαβόητης μεταρρύθμισης.

Ομως, παρά τα αρνητικά δεδομένα του όλου εγχειρήματος, η ΟΕΝΓΕ επιμένει σε σημειολογικές κινητοποιήσεις, που - περιέργως - συμπίπτουν με τη διαδικασία των εκλογών στο μεγαλύτερο σωματείο της δύναμής της - της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά, που κάνει εκλογές στις 10.12.2002.

Η ΟΕΝΓΕ προκήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας (12 το μεσημέρι έως 3 μ.μ.) στις 18, 19, 20, 21 και 22 Νοέμβρη του 2002, με αιτήματα την αύξηση των δαπανών για την υγεία, τη μονιμοποίηση των γιατρών επί θητεία, την κάλυψη των δαπανών για τις εφημερίες και προσλήψεις νέων γιατρών.

Χτες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η ΟΕΝΓΕ επισήμανε ότι υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας στο νέο τρόπο διοίκησης στα νοσοκομεία. Ζήτησε να αποκτήσουν ξανά νομική υπόσταση τα νοσοκομεία και την άμεση εκπροσώπηση ενός γιατρού και ενός εργαζόμενου στα Συμβούλια Διοίκησης των νοσοκομείων και αλλαγή του τρόπου εκλογής των επιστημονικών οργάνων.

Τέλος, όσον αφορά στη λειτουργία του Αττικού νοσοκομείου, η ΟΕΝΓΕ τάχτηκε κατά της μεικτής λειτουργίας των πανεπιστημιακών τμημάτων με διευθυντή πανεπιστημιακό και επιμελητές του ΕΣΥ και τόνισε ότι αδιαπραγμάτευτος όρος είναι η λειτουργία του νοσοκομείου εντός του ΕΣΥ, με την εγκατάσταση αυτόνομων πανεπιστημιακών κλινικών και τμημάτων του ΕΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ