Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ψηφίζουν από αύριο

Ανοίγουν αύριο, Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα οι κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και ήδη οι ταξικές δυνάμεις του συνδυασμού της «Αγωνιστικής Ενότητας Μεταλλεργατών» (ΑΕΜ), τον οποίο οι μεταλλεργάτες αναδεικνύουν εδώ και χρόνια σε πρώτη δύναμη, έχουν «οργώσει» κάθε χώρο δουλιάς, από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη μέχρι και το τελευταίο μηχανουργείο, σηκώνοντας τον κλάδο στο πόδι, για να δυναμώσει, με το μαζικό του «παρών» στις εκλογές, ακόμα παραπέρα τη μεγαλύτερη εργατική οργάνωση της περιοχής.

Η ΑΕΜ, στην οποία οι μεταλλεργάτες εμπιστεύονται την απόλυτη πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδικάτου τους, στη διακήρυξη που εξέδωσε κρούει προς τους μεταλλεργάτες τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η ανεργία στους μεταλλεργάτες, που αναζητούν μεροκάματο στο λιμάνι, στα εργοτάξια και στα εργοστάσια, έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις ως αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζεται. Οι κυρίαρχες δυνάμεις εκμεταλλεύονται τη δύσκολη θέση των ανέργων και με την ανοιχτή υποστήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά επιδιώκουν να καταργήσουν στην πράξη ό,τι κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Επιδιώκουν να επιβάλουν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κατάργηση των θεσμικών δικαιωμάτων μας, να επιβάλουν την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας (δουλιά για ένα ξερό κομμάτι ψωμί)».

Παράλληλα, ο αγωνιστικός συνδυασμός καταθέτει στους μεταλλεργάτες τον πλούσιο απολογισμό δράσης της διοίκησης και τα θετικά του αποτελέσματα, όπως είναι η υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η συνέχεια της λειτουργίας της Ζώνης, η επιδότηση των ανέργων. Ειδική αναφορά γίνεται στους μεγάλους αγώνες των μεταλλεργατών για την απόκρουση της αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Οσον αφορά στη στάση των άλλων συνδυασμών, της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και αυτών των συνδυασμών όπως της ΕΡΓΑΣ και του Καραγιαννάκη όπου χωράνε από «αριστεροί» μέχρι εργοδοτικοί, επισημαίνεται: «Οι άλλες παρατάξεις, πίσω από τη δημαγωγία και το λαϊκισμό, την ισοπεδωτική και μηδενιστική κριτική που ασκούν σε βάρος της πλειοψηφίας της διοίκησης, δεν μπορούν να κρύψουν ούτε τους δεσμούς, ούτε τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην εργοδοσία και στους κρατικούς μηχανισμούς από τους οποίους ενισχύονται και τους αξιοποιούν για ψηφοθηρικούς λόγους». Ο αγωνιστικός συνδυασμός τονίζει προς τους μεταλλεργάτες: «Η ΑΕΜ δε μοιράζει υποσχέσεις, δεν κάνει ρουσφέτια, δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια. Ομως δεσμεύεται απέναντι στους μεταλλεργάτες ότι θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων, κόντρα στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που επιβουλεύονται τα δικαιώματά μας, ώστε να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τους εργάτες της Ζώνης και τις οικογένειές τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν με ενισχυμένες τις δυνάμεις τους (2002-12-06 00:00:00.0)
Για ακόμα πιο ισχυρό Συνδικάτο (2002-11-26 00:00:00.0)
Δεν πληρώνει και απειλεί! (2000-11-22 00:00:00.0)
Την Πέμπτη ολοκληρώνονται οι εκλογές (2000-11-15 00:00:00.0)
Ολοι στις κάλπες! (1998-11-14 00:00:00.0)
Ολοι στις κάλπες! (1998-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ