Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ"
Ολοι στις κάλπες!

Αρχίζουν αύριο οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Πειραιά

"Η ταξική συσπείρωση, η μαζική αγωνιστική αντεπίθεση, είναι ο δικός μας μονόδρομος!".Με αυτό το κεντρικό σύνθημα η "Αγωνιστική Ενότητα Μεταλλεργατών" καλεί, με διακήρυξή της, τους μεταλλεργάτες του Πειραιά να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες που ανοίγουν αύριο Σάββατο, 7 του μήνα, για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο συνδικάτο τους και να εμπιστευτούν ξανά την ψήφο τους στις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις.

Οι μεταλλεργάτες καλούνται από την "Αγωνιστική Ενότητα", να συνεχίσουν τον αγώνα για:

- Κλαδική πολιτική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

- Εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη της υποδομής (ντόκους, δεξαμενές, γερανούς, δίκτυα κ.ά.) και έργα στην Κυνοσούρα Σαλαμίνας.

- Στήριξη από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των κατασκευών - μετασκευών. Να γίνουν στο Πέραμα οι κατασκευές του ακτοπλοϊκού στόλου.

- Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στα 55 με παράλληλη μείωση των προϋποθέσεων.

- Μόνιμη κάλυψη των ανέργων, με παράλληλη μείωση των προϋποθέσεων για την καταβολή του επιδόματος, μέχρι να βρουν δουλιά.

- Πλήρη κάλυψη των ανέργων στη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

- Ανατροπή των μέτρων απόσυρσης των εργαζομένων από τη Ζώνη που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση με το γνωστό "πακέτο" μέτρων.

"Η μαζική συμμετοχή των μεταλλεργατών στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση δείχνει τη μεγάλη εμπιστοσύνη που έχουν οι μεταλλεργάτες στο συνδικάτο και την παράταξή μας. Δείχνει, επίσης, ότι ο κλάδος είναι αποφασισμένος στο μονόδρομο της ΟΝΕ, που προβάλλει η κυβέρνηση και τα άλλα ευρωλάγνα κόμματα, καθώς και οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, να αντιτάξει το δικό του μέτωπο πάλης που κτίζεται καθημερινά μέσα από τα προβλήματα και τους αγώνες", υπογραμμίζεται στη διακήρυξη του συνδυασμού. "Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη - συνεχίζει - η κυβέρνηση έσπασε τα μούτρα της όχι μόνο το 1995, που κτύπησε με τα ΜΑΤ, αλλά καθημερινά, αφού βασικές επιλογές της όπως κλείσιμο της Ζώνης, κατάργηση 7ωρου, Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, απέτυχε να τις υλοποιήσει".

Ειδικότερα για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στη διακήρυξη επισημαίνεται ότι οι μεταλλεργάτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μαρασμού αυτού του οικονομικού πνεύμονα, που προσφέρει στην οικονομία της χώρας 200 δισ. δραχμές τον χρόνο σε συνάλλαγμα, έχουν χρέος να χαλάσουν αυτά τα σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ