Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΕ ΤΗΣ ΕΣΑΚ
"Κυβερνητική βαρβαρότητα"

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΣΑΚ έδωσε χτες στη δημοσιότητα την πιο κάτω ανακοίνωση, σχετικά με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης:

"Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου και οι ρυθμίσεις που προβλέπει, παρότι αποτελεί και αποκαλύπτει ένα μόνο μέρος των κυβερνητικών σχεδίων και προθέσεων, δεν είναι παρά μια ολομέτωπη, ακόμα πιο βάρβαρη επίθεση ενάντια στα συνταξιοδοτικά ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού.

Τα μεγάλα λόγια για δήθεν εξυγιαντικά μέτρα για τη διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων, τη μείωση της ανεργίας και την ορθολογική λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος, δεν είναι παρά μια κραυγαλέα πολιτική απάτη και λέγονται μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την κυβερνητική βαρβαρότητα και αναλγησία.

Η μείωση των επικουρικών συντάξεων μέσα από την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, η συνέχιση της ληστείας των αποθεματικών, το "τζογάρισμα" των χρημάτων στο Χρηματιστήριο, η μείωση των συντάξεων γήρατος και θανάτου που επιχειρείται με το άρθρο 62 κλπ, είναι μόνο ορισμένες από τις επιπτώσεις.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση επιχειρεί ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στο συνολικό χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, στην αύξηση των ορίων ηλικίας, στη διατήρηση του συστήματος εργατοπατερισμού και εξαγοράς, στη μείωση των συντάξεων - κύριας και επικουρικής.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και οι ρυθμίσεις που προβλέπει δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης, της ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης, των κατευθύνσεων και μέτρων που η Ευρωπαϊκή Ενωση και η ΟΝΕ επιβάλλουν και της ουσιαστικής στήριξης που παρέχουν οι πλειοψηφίες στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ) ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, κλπ.

Εγκληματικές ήταν και είναι οι ευθύνες όλων όσων μέσα από την απάτη του "κοινωνικού διαλόγου" νομιμοποίησαν, νομιμοποιούν και δίνουν άλλοθι στην εργοδοτική και κυβερνητική αυτή βαρβαρότητα.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται, επιβάλλει, οι εργαζόμενοι της χώρας μας να παραμερίσουν με τρόπο αποφασιστικό τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που εξελίχθηκαν σε ανοιχτούς υπονομευτές και τροχοπέδη στην ανάπτυξη των αγώνων και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις υπεράσπισης τόσο των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, όσο και, κυρίως, προϋποθέσεις άμυνας και προοπτικά ανατροπής της συνολικής πολιτικής και των φορέων της κυβέρνησης, τηςΕυρωπαϊκής Ενωσης και των πολυεθνικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ