Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μονοπαραταξιακό προεδρείο στο ΕΚ Λιβαδειάς

ΕΣΑΚ: "Εμείς θα δώσουμε τη μάχη για τα προβλήματα των εργαζομένων"

Μονά ζυγά δικά της τα θέλει η ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς που αποφάσισε και συγκρότησε μονοπαραταξιακό προεδρείο, αποκλείοντας τις άλλες παρατάξεις. Να σημειωθεί ότι το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου που είχε πραγματοποιηθεί πριν από έναν περίπου μήνα, ανέδειξε την ΕΣΚ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) σε δεύτερη και ενισχυμένη δύναμη (4 από 3 έδρες), ενώ η ΠΑΣΚΕ έλαβε 6 έδρες και η ΔΑΚΕ 1 έδρα.

Σχολιάζοντας το παραπάνω η Τοπική Επιτροπή της ΕΣΑΚ τονίζει σε ανακοίνωσή της: "Εμείς δεν παλεύουμε για θέσεις και καρέκλες, και από τη θέση του απλού μέλους του ΔΣ θα δώσουμε τη μάχη. Θα τους αναγκάσουμε να κινηθούν προς την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θα τους αναγκάσουμε να λειτουργήσουν το Εργατικό Κέντρο στην κατεύθυνση υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων".

Αναφορικά με το συνέδριο, σημειώνεται: "Εκτός της απαράδεκτα χαμηλής συμμετοχής των αντιπροσώπων (40 παρόντες στους 109), κανένας εργαζόμενος δεν πήρε είδηση ότι το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο του νομού πραγματοποιούσε τη δημόσια "απολογία" του".

Η ΤΕ της ΕΣΑΚ καταγγέλλει επιπλέον ότι η κυβερνητική πλειοψηφία του ΕΚΛ το μετέτρεψε τα προηγούμενα χρόνια σε χειροκροτητή των αντεργατικών επιλογών, έβαλε "πλάτη" να περάσει χωρίς κραδασμούς ο αντεργατικός νόμος. "Ολα αυτά - καταλήγει η ανακοίνωση - εμείς πιστεύουμε ότι μπορούν να ανατραπούν και θα ανατραπούν. Η ΕΣΚ θα βρίσκεται κοντά στα προβλήματα, θα ενημερώνει τους εργαζόμενους, θα καταγγέλλει τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και τις προσπάθειες συγκάλυψής τους από τις ελιτίστικες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ