Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ
Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων θα προχωρήσει ταξικά

Απάντηση της «Αγωνιστικής Ενότητας» στις άθλιες μεθοδεύσεις των κυβερνητικών υποτακτικών στο ΕΚ Χανίων

«Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για ταξικό σωματείο που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των αφεντικών τους», απαντά ο συνδυασμός της «Αγωνιστικής Ενότητας», του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, με αφορμή τις αντικομμουνιστικές αθλιότητες που θυμίζουν ανώμαλες περιόδους για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι, στις 31 του Οκτώβρη, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών στο σωματείο, μέλη του «Ενωτικού ψηφοδελτίου» (που στηρίζεται βασικά από την ΠΑΣΚΕ), κατέθεσαν αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων για ασφαλιστικά μέτρα κατά των αρχαιρεσιών στο σωματείο. Κι αυτό, με την πρωτοφανή για τα χρόνια της μεταπολίτευσης, αιτιολογία πως... οι κομμουνιστές μεταφέρουν τις θέσεις τους στους εργαζόμενους και ότι κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης στο χώρο βρισκόταν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, ο οποίος, όπως ισχυρίζονται, επηρέασε τα μέλη του σωματείου!

Στην ανακοίνωση - απάντηση, μεταξύ των άλλων επισημαίνεται πως η στάση των ταξικών δυνάμεων στο σωματείο, ο αγώνας για τα συμφέροντα των εργαζομένων, για τη μαζικοποίηση του σωματείου, ενοχλεί τους υποψήφιους του «Ενωτικού ψηφοδελτίου» και την «πασοκική» διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Οι παραπάνω είναι που ανοιχτά ή συγκαλυμμένα τρέχουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας, καθώς, όχι μόνο απουσιάζουν από μεγάλα προβλήματα του κλάδου και συνολικά των εργαζομένων, αλλά βάζουν και πλάτη για να περάσουν όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα.

«Οσο για τη μαζικοποίηση του σωματείου, τονίζεται, τη θυμήθηκαν, όπως και τα δικαιώματα των ιδιωτικών υπαλλήλων, δύο μέρες πριν τις εκλογές!! Και επειδή, τώρα, οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη με την ψήφο τους, κατέφυγαν στα δικαστήρια και με απαράδεκτους ισχυρισμούς που θυμίζουν άλλες εποχές ζητούν ακύρωση των εκλογών. Οι πραγματικές τους προθέσεις είναι, ωστόσο, να σταματήσει το σωματείο να έχει ταξικό προσανατολισμό...

Αλήθεια, τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησαν από το Πρωτοδικείο για την αναστολή της λειτουργίας του ΔΣ μέχρι τον επόμενο Γενάρη, ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί; Είναι αυτό μέτρο που βοηθάει στη μαζικοποίηση του σωματείου, όπως αυτοί οι κύριοι υποστηρίζουν;» υπογραμμίζει η ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Ενότητας» και καταλήγει:

«Να είναι σίγουροι ότι εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για ταξικό σωματείο που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των αφεντικών τους. Θα συνεχίσουμε τη δύσκολη προσπάθεια για την πραγματική μαζικοποίηση του σωματείου. Αλλωστε, αν δούμε και τα αποτελέσματα προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, από 27 εργαζόμενους που ξεκίνησαν να ψηφίζουν, έφτασαν φέτος τους 100. Και αυτό αποδεικνύει ότι το σωματείο μόνο όταν μπαίνει μπροστάρης στα προβλήματα των εργαζομένων αποκτά το κύρος και την εμπιστοσύνη και γίνεται μαζικότερο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα αυξημένα καθήκοντα στη δουλειά των συνδικάτων (2015-03-05 00:00:00.0)
Παράταση των αρχαιρεσιών για δύο ακόμα μέρες (2013-04-25 00:00:00.0)
Οργιο εργοδοτικών εκβιασμών (2005-02-05 00:00:00.0)
Να σταλεί μήνυμα για αγώνες (2004-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ