Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποστομωτική απάντηση

Επιστολή του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στον πρόεδρο Πρωτοδικών, όπου αποκαλύπτονται οι λόγοι και οι αιτίες της επίθεσης που γίνεται στο Συνδικάτο

Η μαζική προσέλευση των οικοδόμων στις αρχαιρεσίες ενοχλεί τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό
Η μαζική προσέλευση των οικοδόμων στις αρχαιρεσίες ενοχλεί τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό
Σαφή και συγκεκριμένη απάντηση έλαβαν χτες οι κυβερνητικοί υπάλληλοι στο ΕΚΑ και ο επικεφαλής τους Γρ. Φελώνης, που με μια ιδιαίτερα βρώμικη τακτική προσπάθησαν να προκαλέσουν δικαστική παρέμβαση για να θιχτεί η νομιμότητα των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Με μια δισέλιδη επιστολή, απόλυτα τεκμηριωμένη νομικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά, που κατέθεσε χτες το πρωί η διοίκηση του Συνδικάτου στον πρόεδρο Πρωτοδικών, Κωνσταντίνο Σταμαδιανό, αποκαλύπτει και τους λόγους και τις αιτίες της παρέμβασης που έγινε στις αρχαιρεσίες. Σημειώνει ειδικά για τον εν λόγω «εργατοπατέρα» ότι είναι γνωστός στον κλάδο και επιτίθεται και συκοφαντεί τους οικοδόμους και τις αρχαιρεσίες προκειμένου να προετοιμάσει τον αποκλεισμό των οικοδόμων από το επόμενο συνέδριο του ΕΚΑ, έτσι που να μη διακινδυνεύσει την επανεκλογή του ως προέδρου και την εκ νέου συμμετοχή του σε όσες αμειβόμενες επιτροπές παίρνει μέρος. Συγκεκριμένα, στην επιστολή επισημαίνεται:

«Με έκπληξη και δικαιολογημένη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τα όσα συκοφαντικά και αβάσιμα ισχυρίζονται με την από 4-11-2002 οι Γρηγόρης Φελώνης και Σ. Σαλουφάκου, που τυγχάνουν υπάλληλοι σε κρατικές επιχειρήσεις.

Με επιστολή τους προς εσάς ψεύδονται και λοιδορούν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, την Εφορευτική μας Επιτροπή και τον κλάδο μας συνολικά.

Τολμούν δε αυτοί, οι "συνδικαλιστές" κρατικοί υπάλληλοι, να συκοφαντούν και τους δικαστικούς αντιπροσώπους που εσείς έχετε ορίσει για να διεξαγάγουν τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου μας. Αλήθεια, κύριε πρόεδρε Πρωτοδικών, ποιος άραγε θα προστατεύσει τους δικαστικούς αυτούς από τους καρεκλοκένταυρούς συνδικαλιστές;

Στο ίδιο έγγραφο επίσης πληροφορούμαστε, ότι από 27/9/2002 ο κύριος Γρ. Φελώνης προσπάθησε να σας υποδείξει, τι να πράξετε προκειμένου, όπως δήθεν ισχυρίζεται, να "τηρηθεί" η προβλεπόμενη διαδικασία!

Ο εν λόγω συνδικαλιστής είναι στον κλάδο μας "γνωστός"! Ο κλάδος μας, που ματώνει για να εξασφαλίσει το μεροκάματο στην οικοδομή σε συνθήκες δύσκολες, έχει καταγγείλει κατ' επανάληψη όσους κερδίζουν από τα συνδικάτα, μετατρέποντας το συνδικαλισμό, από κοινωνική προσφορά σε κερδοφόρο επάγγελμα.

Εχουμε ρωτήσει κατ' επανάληψη τον Γρ. Φελώνη να μας πληροφορήσει, πόσα εισπράττει από τον ΟΕΚ και σε άλλες επιτροπές που συμμετέχει. Αυτή η εμμονή μας για διαφάνεια και για ανιδιοτελή προσφορά τον εκνευρίζει.

Επίσης, επιτίθεται και συκοφαντεί τους οικοδόμους και τις αρχαιρεσίες μας, προκειμένου να προετοιμάσει τον αποκλεισμό των οικοδόμων από το επόμενο συνέδριο του ΕΚΑ, έτσι που να μη διακινδυνεύσει την επανεκλογή του ως προέδρου και την εκ νέου συμμετοχή του σε όσες αμειβόμενες επιτροπές παίρνει μέρος.

Για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών εμείς έχουμε να πούμε τα εξής:

1. Η διαδικασία γίνεται με βάση το καταστατικό (άρθρα 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 κλπ.) και με βάση τις διατάξεις του νόμου 1264/82 και του ΑΚ. Τη διαδικασία επιβλέπει Εφορευτική Επιτροπή στην οποία προΐσταται δικαστικός λειτουργός. Ολοι οι δικαστικοί λειτουργοί που έχουν οριστεί εκτελούν άψογα τα καθήκοντά τους.

2. Με βάση το άρθρο 11 παρ. 3 του καταστατικού μας, μπορεί το κάθε εγγεγραμμένο μέλος να εξοφλεί τις οικονομικές οφειλές του προσερχόμενο στην κάλπη και να ψηφίζει. Το καταστατικό τού δίνει το δικαίωμα να μην εξοφλεί, αν δυσκολεύεται οικονομικά, τα οφειλόμενα έως και σήμερα, αλλά να εξοφλεί οπωσδήποτε και το Σεπτέμβριο του 2002 στην περίπτωσή μας.

3. Ο κάθε δικαστικός έχει στα χέρια του Μητρώο Μελών μηχανογραφημένο, από το οποίο γίνονται οι αρχαιρεσίες. Η επικύρωση του μητρώου αυτού γίνεται από την Εφορευτική Επιτροπή και τον δικαστικό. Τι ακριβώς εννοούν οι συκοφάντες "επικύρωση", δε γνωρίζουμε. Δεν έχουμε αντίρρηση αν έχουν όποιον άλλο σύννομο τρόπο να μας τον υποδείξουν.

4. Οι αιτήσεις νέων μελών στο Συνδικάτο δεν απαγορεύονται ούτε από το νόμο, ούτε από το καταστατικό μας. Εξάλλου, αυτές οι αιτήσεις δεν καταχωρούνται στο μητρώο μέχρι τη λήξη των αρχαιρεσιών, άρα δεν επηρεάζουν την εκλογική διαδικασία. Και πάντως είναι απορίας άξιο, πώς "συνδικαλιστές" εμφανίζονται να θέλουν να απαγορευτεί η εγγραφή νέων μελών στα Σωματεία, με αποτέλεσμα τη μη ισχυροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

5. Ο ισχυρισμός που αναφέρεται σε "φερόμενους ως οικοδόμους" από τους φερόμενους ως κυβερνητικά ενεργούμενα, μέσα στις γραμμές των συνδικάτων θα απαντηθεί συνδικαλιστικά.

Τα τελευταία 7 χρόνια διάφοροι, από πολιτικές σκοπιμότητες, σύρουν το Συνδικάτο μας συνεχώς στα δικαστήρια, επιχειρώντας ένα και μόνο πράγμα. Να αλώσουν τον κλάδο μας και να τον υποτάξουν.

Ολα μέχρι τώρα τα δικαστήρια που έχουν γίνει μας έχουν δικαιώσει. Ταυτόχρονα, σε εμάς, στη συνείδηση των οικοδόμων, όσοι καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές συκοφαντούν τον κλάδο μας είναι κατάπτυστοι. Και οι τωρινές πολιτικές παρεμβάσεις θα αποτύχουν.

Σας παρακαλούμε να μην επιτρέψετε τις όποιες παρεμβάσεις στο έργο των δικαστικών λειτουργών και των Εφορευτικών Επιτροπών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ