Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΠΕΛΟ...

ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ: «Ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον και ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, Ελληνοαμερικανός Τζον Νεγκρεπόντε, μετέφεραν στον γενικό γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού, Κόφι Ανάν, προσωπικό μήνυμα του Προέδρου Τζορτζ Μπους. Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το βράδυ της Δευτέρας, οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι επανέλαβαν στον κ. Ανάν ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί την υποβολή από τον γγ του ΟΗΕ σχεδίου λύσης του Κυπριακού το συντομότερο και μάλιστα του υποσχέθηκαν ότι θα του προσφέρουν κάθε δυνατή υποστήριξη... Οι Αμερικανοί διαβεβαιώνουν τον ΓΓ του ΟΗΕ ότι οι δυο πλευρές στην Κύπρο, η Ελλάδα και η Τουρκία, έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για την παρουσίαση του σχεδίου, ενώ στη συνέχεια υπόσχονται ότι θα υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση από τους κκ Μπους και Μπλερ, καθώς και υιοθέτηση του σχεδίου από το Συμβούλιο Ασφαλείας και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Επομένως, θα δημιουργηθεί "ασφυκτικό κλίμα" για τις δύο κοινότητες» (Π. Παναγιώτου -Ανταπόκριση από Ν. Υόρκη -ΒΗΜΑ)

ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ(;) ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ.«Το τι ακριβώς από το "βελγικό μοντέλο" αποδέχεται ο κ. Ερντογάν, παραμένει άγνωστο... Θα ξεκαθαριστεί ο μύθος σύντομα, όταν θα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Κόφι Ανάν, οπότε θα γνωρίζουμε ποια στοιχεία του "βελγικού μοντέλου" περιέχει και ποια πλευρά θα κληθεί να κάνει τις περισσότερες παραχωρήσεις, στο πλαίσιο του αναγκαίου συμβιβασμού». (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)

ΕΠΕΝΔΥΣΗ:«Ο τρόπος, με τον οποίο στήνεται στην Αθήνα η "επιχείρηση Ερντογάν" δείχνει ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να επενδύει κυρίως στην προπαγάνδα και την ικανοποίηση του ξένου παράγοντα και όχι στην ουσία των εθνικών μας συμφερόντων» (Γ. Κύρτσος -ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ