Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ
Αθωώθηκαν ομόφωνα

Αθωώθηκαν ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας οι δώδεκα Αγγλοι και δύο Ολλανδοί, που είχαν κατηγορηθεί - και κριθεί ένοχοι πρωτόδικα - για απλή κατασκοπία, μετά τη σύλληψή τους πέρσι το Νοέμβρη, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Στην ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε αργά χτες το βράδυ - παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας της έδρας κ. Παντελής πρότεινε την ενοχή των οχτώ κατηγορουμένων που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση, ενώ για τους πέντε που είχαν καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση πρότεινε την αθώωσή τους λόγω αμφιβολιών (ένας εκ των κατηγορουμένων δεν παρέστη λόγω υγείας) - ο πρόεδρος της έδρας κ. Ευσταθίου τους απάλλαξε από τις κατηγορίες «λόγω πλάνης» και... δεν παρέλειψε παράλληλα να εξάρει την αφοσίωση στο καθήκον που επέδειξαν οι δύο αξιωματικοί που συνέλαβαν τους κατηγορουμένους!

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ένα δημοσίευμα των βρετανικών «Times» του Λονδίνου που ανέφερε πως έχουν υπάρξει παρασκηνιακές συμφωνίες μεταξύ του Εφετείου και των κατηγορουμένων προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του εισαγγελέα. Ο κ. Παντελής χαρακτήρισε το δημοσίευμα προσβλητικότατο και επιφυλάσσεται όπως είπε να διερευνήσει την υπόθεση ενώ οι δύο πρεσβευτές (ο Βρετανός και ο Ολλανδός) με επίσημες ανακοινώσεις που εξέδωσαν καταδίκασαν το συγκεκριμένο δημοσίευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ