Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ Η ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
ΔΕΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΖΕΤΑΙ ο ιμπεριαλισμός

Ξεκινούν οι αποστολές των ΠΑΜΕ, «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», ενώ η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είναι ήδη εκεί

Με διαδήλωση έξω από την αμερικανική βάση στην Τοσκάνη άρχισαν, χτες το απόγευμα, οι πολύμορφες αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στη Φλωρεντία της Ιταλίας, ενώ η πόλη έχει μετατραπεί σ' ένα αστυνομοκρατούμενο φρούριο και έχουν επιβληθεί αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα της χώρας.

Στην πόλη έχει αρχίσει να φτάνει από χτες μεγάλος αριθμός διαδηλωτών, που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύτατο φάσμα κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων. Παρά τις προσπάθειες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας να διαμορφώσει ένα κλίμα συζητήσεων, με άξονα τον ...εξανθρωπισμό του σύγχρονου καπιταλισμού, χιλιάδες είναι αυτοί, που αναμένεται να διαδηλώσουν ευθέως ενάντια στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και τα «κεντροαριστερά» και σοσιαλδημοκρατικά σχήματα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης.

Στη Φλωρεντία βρίσκεται από χτες πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται και εκατοντάδες μέλη και στελέχη των ΠΑΜΕ, «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», ΚΝΕ και «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» κ.ά., για να πάρουν μέρος στη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου.


ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ