Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Μαγνησία «αγκαλιάζει» τους πρόσφυγες

«Κύμα» συμπαράστασης του λαού και φορέων του Βόλου στους Ασιάτες πρόσφυγες

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους 96 Ασιάτες πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, εκφράζει ο λαός της Μαγνησίας. Και χτες πολλοί Μαγνησιώτες και φορείς του νομού βρέθηκαν εκεί, για να προσφέρουν τη βοήθειά τους, ηθική και υλική, και να δηλώσουν πως θα είναι δίπλα τους σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζουν.

Στο «κύμα» λαϊκής συμπαράστασης και αλληλεγγύης βρίσκεται και η ελπίδα των προσφύγων, για ν' ανακουφιστεί, όσο γίνεται, ο πόνος τους. Αλλωστε, ο μαγνησιώτικος λαός είναι γνωστός για τις φιλόξενες διαθέσεις του, σε αντίθεση με την «αφιλόξενη» πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν τηρεί, ούτε καν, τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες.

Στο πλευρό των προσφύγων, βρίσκεται και ο Δικηγορικός Σύλλογος Μαγνησίας, ο οποίος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ενημερώσει τους πρόσφυγες για τα δικαιώματά τους, όπως αυτό της υποβολής αιτήσεων χορήγησης πολιτικού ασύλου, που αναμένεται και να προχωρήσουν.

Χτες ολοκληρώθηκε και η καταγραφή των στοιχείων των 96 προσφύγων από τις Λιμενικές Αρχές και το Τμήμα Αλλοδαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και την υπόθεση από δω και στο εξής αναλαμβάνει η Εισαγγελία Βόλου.

Οι Ασιάτες πρόσφυγες, από το Πακιστάν, το Ιράκ, το Ιράν, το Κασμίρ και το Αφγανιστάν, τώρα ζουν με έντονη την αγωνία για το πού, τελικά, θα καταλήξουν και υπό το φόβο επαναπροώθησής τους στις χώρες τους. Στο Βόλο βρίσκονται από προχτές το πρωί, όταν μεταφέρθηκαν από τη βραχονησίδα «Μεγάλος Αδερφός», όπου τους είχαν πετάξει οι δουλέμποροι, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Συγκλονιστικές φιγούρες, ανάμεσά τους μία γυναίκα που βρίσκεται στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της και τα δεκαπέντε παιδιά που ζουν μαζί με τους γονείς τους την «Οδύσσεια» ενός άγριου ξεριζωμού από τις πατρίδες τους που η ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει «ρίξει» στην «κόλαση» των πολέμων, της φτώχειας και της πείνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ