Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Για «λευκά κελιά» μιλούν οι έγκλειστοι στον Κορυδαλλό

Με ένα κοινό κείμενο εμφανίστηκαν χτες όλοι οι έγκλειστοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», όπου αναγγέλλουν την αποχή από το φαγητό, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους. Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται προς τα έξω με κοινό μέτωπο και χαρακτηρίζουν ως «λευκά κελιά» τις συνθήκες κράτησής τους.

«Είμαστε τα πειραματόζωα για την αποδοχή της νομιμοποίησης των λευκών κελιών που θα αποτελέσουν το ζοφερό μέλλον του σωφρονιστικού συστήματος», αναφέρουν στο κείμενό τους οι «18» κατηγορούμενοι για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Στο κείμενό τους μιλούν για απόλυτη απομόνωση και ζητούν την ελεύθερη επικοινωνία με τους συνηγόρους τους για την προετοιμασία της δίκης, και κατάργηση της απομόνωσης.

Στο ίδιο κείμενο υποστηρίζουν ότι στόχος των συνθηκών κράτησης είναι η πλήρης εξουθένωσή τους και η αποδόμηση της προσωπικότητάς τους και ότι λειτουργούν ως πειραματόζωα για την αποδοχή από την κοινωνία των «λευκών κελιών».

Επίσης, επισημαίνουν ότι προαυλίζονται δύο φορές της ημέρα (1,5 ώρα την κάθε φορά) σ' ένα μικρό τσιμεντένιο προαύλιο και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, είναι «σαν να είμαστε σε πάτο βαρελιού με τον ουρανό να κλείνεται με πυκνό δίχτυ».

Ενδεικτικά επισημαίνουν ότι δεν τους παραδίνεται ούτε το διδακτικό υλικό για το λεγόμενο ανοιχτό πανεπιστήμιο που αφορά τους κατηγορούμενους Α. Γιωτόπουλο και Α. Σωτηροπούλου. Η πλήρης απομόνωση δημιουργεί προβλήματα στην υγεία τους και τέτοια προβλήματα αντιμετωπίζουν κυρίως οι Κ. Τέλλιος και Θ. Ψαραδέλης.

Στο μεταξύ, με κοινή διάταξη του ειδικού εφέτη ανακριτή αποδεσμεύτηκαν δύο λογαριασμοί του υπόδικου για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Κ. Τέλλιου. Ο ένας από τους δύο λογαριασμούς ήταν κοινός με τη μητέρα του και προερχόταν από τη σύνταξή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ