Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΕΧΩΔΕ
Φταίνε οι εργολάβοι...

Διαδικασία για την απόδοση ευθυνών από τους εργολάβους και τους επιβλέποντες μηχανικούς των έργων δήλωσε ότι θα ξεκινήσει η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου, με αφορμή τη νέα πλημμύρα -την τέταρτη από τις αρχές Ιούλη- που προκλήθηκε στον Κηφισό.

Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κατά τη χτεσινή επίσκεψή της στο σημείο της πλημμύρας, δηλαδή στη διασταύρωση Πειραιώς και Κηφισού, διαπίστωσε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις τόσο εκ μέρους της εργοληπτικής επιχείρησης «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», όσο και από τον επιβλέποντα. Αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσουν τουλάχιστον 50 σπίτια ή επιχειρήσεις στο Ν. Φάληρο, πολλές από τις οποίες είχαν ξαναπλημμυρίσει και τις προηγούμενες φορές!

Επίσης, από τηλεφωνική επικοινωνία της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, με τον Δήμαρχο Πειραιά ειδοποιήθηκε για ανάλογα προβλήματα που προκάλεσε η εργοληπτική εταιρία «ΓΕΩΤΕΡ», που εκτελεί έργα στο Φάληρο και έδωσε εντολή να αποκατασταθούν, με συνεργεία που θα δούλευαν όλη τη νύχτα.

Τα αντιπλημμυρικά έργα -αυτά όμως που δεν έχουν κατασκευαστεί, παρά τις χρόνιες μεγαλόστομες κυβερνητικές υποσχέσεις στο Θριάσιο- φαίνεται πως είναι η βασικότερη αιτία για την πλημμύρα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής στον Ασπρόπυργο, με αποτέλεσμα χτες το πρωί να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο με μια ουρά αυτοκινήτων να φτάνει μέχρι το Σχιστό! Πάντως, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, και το περιστατικό αυτό οφείλεται σε κακοτεχνία και συγκεκριμένα σε ...παράλειψη του εργολάβου να κατασκευάσει τον αγωγό ομβρίων!

Το ερώτημα για όλα αυτά είναι βέβαια ποιος θα αποδώσει τις ευθύνες και στην ίδια την κυβέρνηση για όλες αυτές τις πράξεις και παραλείψεις προκάλεσαν για άλλη μια φορά τόση ταλαιπωρία και καταστροφές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ