Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Σε αγώνες καλούν οι τεχνικοί

Η πολιτική που ασκείται στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» (ΟΑ) αποτελεί κλοπή της δημόσιας περιουσίας προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, ανταγωνιστών και «μνηστήρων». Αυτό καταγγέλλουν με ψήφισμά τους οι τεχνικοί αεροπλάνων της ΟΑ, οι οποίοι καλούν τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ, την ΟΣΠΑ και τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν πρωτοβουλίες αντίδρασης για το συντελούμενο έγκλημα σε βάρος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας».

Στο ψήφισμα που ενέκριναν σε γενική τους συνέλευση τα μέλη της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ), μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η μεθοδευμένη πολιτική τεμαχισμού και σμίκρυνσης της εταιρίας υλοποιείται: Τη συνεχή περικοπή δραστηριοτήτων (εγκατάλειψη δρομολογίων, σταθμών, εκχώρηση σε ιδιώτες οικονομικών υπηρεσιών, εγκατάλειψη εργασιών που γίνονταν στην Τεχνική Διεύθυνση κ.ά.). Την πώληση της κινητής και ακίνητης περιουσίας («Κέτερινγκ», «Γαλιλαίος», αεροσκάφη, ανταλλακτικά, κινητήρες). Τη συνεχή άρνηση προσφοράς πανάκριβης τεχνικής συντήρησης σε άλλες αεροπορικές εταιρίες.

Ιδιαίτερη αναφορά στο ψήφισμα γίνεται και στην «κατά παραγγελία απαγόρευση οποιασδήποτε απεργίας ή στάσης εργασίας», γεγονός, όπως επισημαίνεται, που έχει «γελοιοποιήσει κάθε έννοια των συνταγματικά κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων».

Οι τεχνικοί αεροπλάνων της ΟΑ κάνουν γνωστό στην πολιτική εξουσία ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν έμπρακτα τα συνταγματικά τους δικαιώματα, με αγώνες οι οποίοι μπορούν να τους οδηγήσουν ακόμα και στη φυλακή.

Το ψήφισμα των μελών της ΕΠΤΑΟΑ απεστάλη στα πρωτοβάθμια σωματεία της ΟΑ, σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΟΣΠΑ και στα πολιτικά κόμματα, ενώ διανέμεται και στο επιβατικό κοινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ