Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΙΒΕΡΙ
Αντιδρούν στην πώληση δημόσιας έκτασης

Σε κατάληψη του 3ου ορόφου του κτιρίου της Εφορίας Χαλκίδας, όπου στεγάζεται το γραφείο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, προχώρησαν, χτες το πρωί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και κάτοικοι των περιοχών Μηλάκι και Καράβου του Αλιβερίου, προκειμένου να αποσοβήσουν την εκποίηση μέσω πλειστηριασμού, δημόσιας έκτασης 150 στρεμμάτων περίπου, για την οποία, ως μόνη ενδιαφερόμενη εμφανίζεται η κοινοπραξία «ΑΓΕΤ» - «ΕΝΤΙΣΟΝ». Τελικά, η δυναμική παρέμβαση των κατοίκων είχε ως αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί ενδιαφερόμενος και να αναβληθεί ο πλειστηριασμός. Αποχωρώντας από το χώρο, οι εκπρόσωποι των συλλόγων, δήλωσαν προσωρινά ικανοποιημένοι από την εξέλιξη, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για να μην πουληθεί η έκταση.

Ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος χρησιμοποιούνταν για πάρα πολλά χρόνια από το παρακείμενο εργοστάσιο του ΑΗΣ Αλιβερίου της ΔΕΗ για την εναπόθεση της τέφρας (υπολειμμάτων καύσης που αποτελούν τοξικά κατάλοιπα, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες), είναι ζωτικής σημασίας για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της γαλλικής πολυεθνικής «LAFARGE» που κατέχει σήμερα το γίγαντα της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας, την ΑΓΕΤ.

Με δεδομένη δε, ότι η έκταση αυτή συνορεύει με τη θάλασσα, ο σχεδιασμός είναι να αποκτηθεί και να μετατραπεί σε τερματικό σταθμό άνθρακα για την ιδιωτική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 600MW που θέλει να κατασκευάσει η κοινοπραξία «ΑΓΕΤ» και της ιταλικής «ΕΝΤΙΣΟΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ