Κυριακή 5 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Μια νέα αρχή

Η σελίδα Επιστήμης του «Ρ» κάνει απ' αυτή την Κυριακή μια νέα αρχή. Αξιοποιώντας την πείρα του παρελθόντος και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και απαιτήσεων του σήμερα, θα προσπαθήσουμε να κρατάμε ενήμερους τους αναγνώστες του «Ρ» για τις σημαντικότερες εξελίξεις σε ένα τομέα της δραστηριότητας του ανθρώπου που επηρεάζει όλο και περισσότερο και όλο και πιο σύνθετα την καθημερινή μας ζωή, αλλά και την ιστορία της ανθρωπότητας σε ευρεία κλίμακα.

Μακριά από εντυπωσιασμούς του είδους του γνωστού κλισέ «επαναστατική ανακάλυψη» των αστικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ, ανατρέποντας διαδεδομένες πλάνες, φωτίζοντας σκοτεινά σημεία, αποκαλύπτοντας τις επικίνδυνες έως και ολέθριες χρήσεις των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων μέσα στο καθεστώς κυριαρχίας του εκμεταλλευτικού συστήματος, θα επιχειρήσουμε την εκλαϊκευμένη, σύντομη και απλουστευμένη -αλλά όχι απλουστευτική- παρουσίαση των θεμάτων.

Συστατικό μέρος της σελίδας αυτής θα είναι και η στήλη «Κόκκινο Δίκτυο» που στοχεύει στην παρουσίαση των εξελίξεων και των θεμάτων που αφορούν ή σχετίζονται με το Internet (Διαδίκτυο) και τη χρήση του καθώς και στην αξιοποίησή του σαν μέσο πληροφόρησης και επικοινωνίας.

Ο περιορισμένος χώρος της μιας σελίδας φυσικά δεν επιτρέπει την εξάντληση των κάθε φορά θεμάτων. Αλλωστε αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ σε ένα δημοσιογραφικό κείμενο οποιασδήποτε έκτασης. Οι κλάδοι της σύγχρονης επιστήμης έχουν προχωρήσει τόσο πολύ και έχουν γίνει τόσο αλληλένδετοι που θα ήταν μάταιη οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα στο πλαίσιο ενός δημοσιεύματος. Ας μας συγχωρήσουν, λοιπόν, οι θεράποντες την επιστήμη κάποια επιλεκτικότητα και κάποια κενά. Κι ας μας συγχωρήσουν και οι μη ειδικοί που δεν θα μπαίνουμε σε λεπτομέρειες που θα απαιτούσαν αναγκαστικά το ξετύλιγμα του «μύτου της Αριάδνης» της επιστημονικής γνώσης, οδηγώντας σε ατελεύτητες εξηγήσεις και επεξηγήσεις.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η συνέχεια επί της σελίδας...


Σ. Ξ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ