Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Νέο ωράριο λειτουργίας

Οριστικοποιήθηκε χτες σε συνάντηση του υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων, το οποίο βρίσκει σύμφωνο τον κλάδο. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση, η σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα προβλέπει ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ κατά τους χειμερινούς μήνες και 6 π.μ. - 10 μ.μ. το καλοκαίρι. Με απόφαση των κατά τόπους νομαρχών θα διανυκτερεύει μέχρι το 20% των πρατηρίων, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής, ενώ οι τοπικές ενώσεις βενζινοπωλών θα πρέπει να γνωστοποιούν στις νομαρχιακές αρχές κατάλογο με τα διανυκτερεύοντα. Επίσης, κατά μία ώρα θα παρατείνεται το ωράριο τις παραμονές αργιών και τις Κυριακές θα λειτουργεί το 50% των πρατηρίων εκ περιτροπής.

Τέλος, το ωράριο αυτό δε θα ισχύει για καταστήματα που βρίσκονται σε κλειστές εθνικές οδούς και σε νησιά με πάνω από 20.000 κατοίκους, όπου τα πρατήρια θα μπορούν να λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο.

Οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών από τη μεριά τους δήλωσαν ικανοποιημένοι με την παραπάνω ρύθμιση, εκτιμώντας ότι εξυπηρετεί και τον κλάδο και τους τους καταναλωτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ