Τετάρτη 1 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΤΑΜΕΙΟ ΑΜΥΝΗΣ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
«Ρυθμίζουν» το ξεπούλημα του Συνεταιρισμού

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ

Το ξεπούλημα της περιουσίας της ΕνωσηςΑγροτικώνΣυνεταιρισμώνΛευκάδας, γνωστής ως ΤΑΟΛ (Ταμείο Αμύνης Οινοπαραγωγών Λευκάδας), μεθοδεύει η πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης σε... αγαστή συνεργασία με την Αγροτική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε η πλειοψηφία του ΔΣ του ΤΑΟΛ με εκπροσώπους της ΑΤΕ, συμφωνήθηκε η προώθηση «ρύθμισης» που εκποιεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας και των δραστηριοτήτων της Ενωσης για την κάλυψη των χρεών της. Στο «κλείσιμο της συμφωνίας» παρών ήταν μάλιστα και ο κυβερνητικός βουλευτής Π. Βλασσόπουλος, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση - καταγγελία η ΝΕΛευκάδαςτουΚΚΕ, «καμαρώνει για το κατόρθωμά του».

Στα πλαίσια της παραπάνω «ρύθμισης», ξεπουλιούνται το πυρηνελαιουργείο στη Βασιλική, που απασχολεί 15 εργαζόμενους, και άλλα περιουσιακά στοιχεία της Ενωσης στις περιοχές Βασιλική, Κομηλιό, Εξάνθεια και Κάστρο. Η ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ καταγγέλλει πως «η "ρύθμιση" αυτή, σε συνδυασμό με τα σχέδια για κλείσιμο άλλων δραστηριοτήτων (λιπάσματα - ζωοτροφές - πώληση σούπερ μάρκετ), οδηγεί ουσιαστικά την Ενωση σε οριστικό κλείσιμο».

«Οι αγρότες της Λευκάδας, συνεχίζει η ανακοίνωση, δεν πρέπει να αποδεχτούν αυτά τα σχέδια, που, μαζί με το νέο νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση για τους Συνεταιρισμούς, θα οδηγήσουν στη διάλυσή τους. Αυτή η πολιτική που προωθεί ο κυβερνητικός βουλευτής και η πλειοψηφία της διοίκησης του ΤΑΟΛ θα αφήσει τους αγρότες στο έλεος των εμπόρων και θα επιταχύνει το μαρασμό και το ξερίζωμα του αγροτικού πληθυσμού. Στις εκλογές της 9ης του Απρίλη οι αγρότες έχουν την ευκαιρία να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές, που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την κυβέρνηση, καταψηφίζοντας τα κόμματα που στηρίζουν και προωθούν τις επιλογές της ΕΕ. Να ψηφίσουν το κόμμα εκείνο που ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα τους, το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ