Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Οι αποζημιώσεις «μπήκαν»... στο Δαμάσι

Με εμφανέστατη πρόθεση τη δημιουργία φτηνών επικοινωνιακών εντυπώσεων, η διοίκηση του ΕΛΓΑ ανακοίνωσε χτες πως αρχίζει από σήμερα η καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές του περασμένου χειμώνα (πρόγραμμα Φρόγκι) στην περιοχή Τυρνάβου Ν. Λαρίσης.

Αυτό όμως που συγκεκριμένα ανακοινώθηκε, είναι πως σήμερα μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αμπελουργών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δαμασίου Τυρνάβου οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις. Να σημειωθεί πως οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν μόνο όσους έκαναν αποκατάσταση της ζημιάς στα αμπέλια, μετά βεβαίωσης των εκτιμητών.

Η διοίκηση του ΕΛΓΑ βέβαια με τη χτεσινή ανακοίνωσή της, εμφανίστηκε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος αποζημιώσεων, αναφέροντας πως το υπουργείο Γεωργίας τηρεί τις δεσμεύσεις του. Αλλά δε διευκρίνισε ποιες δεσμεύσεις... τηρήθηκαν: Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της 17ης του Σεπτέμβρη ότι στις 30/9 θα έβγαιναν οι καταστάσεις και εντός δέκα ημερών μετά το πέρας των ενστάσεων θα άρχιζε η καταβολή των αποζημιώσεων; Οι μετεκλογικές δεσμεύσεις ότι μέχρι τέλος Νοέμβρη θα δίνονταν οι αποζημιώσεις για το πάγιο κεφάλαιο στην επαρχία Τυρνάβου, αλλά δεν έχει δοθεί ακόμα φράγκο; Οι προκαταβολές που ξεφούρνισε προ ημερών ο υπουργός Γεωργίας; Και τελικά, επειδή ο ΕΛΓΑ έβγαλε όπως έβγαλε τις αποζημιώσεις σε 213 αμπελουργούς του Δαμασίου, λύθηκε το πρόβλημα της καταβολής των αποζημιώσεων σε όλη τη χώρα; Υπάρχει όμως και κάτι ποιο σοβαρό: Η διοίκηση του ΕΛΓΑ και οι κυβερνητικοί προϊστάμενοί της θεωρούν ότι κατόπιν της χτεσινής ανακοίνωσης, ικανοποιήθηκε το αίτημα όλων πληγέντων αγροτοκτηνοτρόφων για δίκαιες αποζημιώσεις;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ