Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
Θα παρέχονται και στους αξιωματικούς της Εθνικής Αντίστασης

Για την άμεση τακτοποίηση της παροχής μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών - Υπαξιωματικών Εθνικής Αντίστασης 41-44 δεσμεύτηκε χτες στη Βουλή, ο υφυπουργός Αμυνας Λάζαρος Λωτίδης, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αγγελου Τζέκη.

Οπως επισήμανε ο υφυπουργός «υπάρχει μια καθυστέρηση στη συνεννόηση των υπουργείων Αμυνας και Οικονομίας» για το όλο θέμα, όμως, «πολύ σύντομα οι συνεννοήσεις θα λάβουν τέλος». Συμπλήρωσε δε ότι «τα μερίσματα τα οποία αναλογούν στους αξιωματικούς της Εθνικής Αντίστασης είναι στην ουσία κοινωνική παροχή της πολιτείας, αφού δεν υπήρξε ανταποδοτική σχέση» και «υπάρχει μια καθυστέρηση που δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση αλλαγή στάσης».

«Είναι θετική η διατύπωση του κυρίου υφυπουργού», σχολίασε παίρνοντας το λόγο ο Αγγελος Τζέκης, σημειώνοντας ότι η καθυστέρηση «είναι βασικό πρόβλημα από την άποψη ότι έχουμε τη θέση του υπουργείου Οικονομικών το οποίο δηλώνει αναρμόδιο». Ο βουλευτής του ΚΚΕ, πάντως, σημείωσε ότι «θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις δεσμεύσεις», αφού «πρέπει να γίνει και ηθική και οικονομική αποκατάσταση». Πρόσθεσε, μάλιστα, «δεχτήκαμε εντονότατες διαμαρτυρίες, όταν έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Αμυνας παρασημοφόρησε αξιωματικούς χουντικούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ