Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέχρι τέλος του χρόνου η διάταξη για το ασυμβίβαστο

Εντός των προθεσμιών που ορίζει το Σύνταγμα, δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2002, θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή νομοθετική διάταξη για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών η οποία θα προσδιορίζει ποια επαγγέλματα συνάδουν και ποια όχι με τη βουλευτική θέση.

Τη δέσμευση αυτή έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος από τον υπουργό Εσωτερικών, Κώστα Σκανδαλίδη, σε συνάντηση που είχαν χθες για το ζήτημα. Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας τηλεφωνική μεταξύ τους συνομιλία, στη διάρκεια της οποίας ο Π. Παυλόπουλος εξέφρασε την πρόθεση της ΝΔ να αντιδράσει έντονα εφόσον η κυβέρνηση δεν καταθέσει έγκαιρα νομοθετική διάταξη που να προσδιορίζει ποια επαγγέλματα εξαιρούνται από το βουλευτικό ασυμβίβαστο. Κι αυτό γιατί στην περίπτωση που δεν κατατεθεί νομοθετική διάταξη, ερμηνευτική του Συντάγματος, θα ισχύσει το άρθρο για το πλήρες ασυμβίβαστο.

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης, οι Κ. Σκανδαλίδης και Π. Παυλόπουλος απέφυγαν να προσδιορίσουν τις προθέσεις των κομμάτων τους σχετικά με τα επαγγέλματα που μπορεί να εξαιρεθούν, λέγοντας πως η συζήτηση αυτή αφορά το Κοινοβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ