Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΕ
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν την ιδιωτικοποίηση

Συνεχίζεται η διάλυση του ΟΤΕ, η κατάτμηση του έργου του και η παράδοσή του σε ιδιώτες. Η Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση ΟΤΕ (ΕΣΚ) καταγγέλλει τις τελευταίες οργανωτικές αλλαγές σε υπηρεσίες του Οργανισμού, που σπρώχνουν «ζεστό χρήμα» σε ιδιώτες. Στηλιτεύει τις αποφάσεις της διοίκησης και τη στήριξη που της παρέχουν στην πράξη, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Ο Ν. Σιτζάνης, στέλεχος της ΕΣΚ, διευκρινίζει ότι με πρόταση τη διοίκησης του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλληλικού Προσωπικού ΟΤΕ (ΠΣΥΠ) - για δίμηνη «πιλοτική εφαρμογή του μέτρου» - η διοίκηση εδώ και μερικές μέρες «αναδιάρθρωσε» παντού τα Τηλεπικοινωνιακά Εμπορικά Καταστήματα (ΤΕΚ) του Οργανισμού. Το προσωπικό που δουλεύει στα ταμεία και τις εισπράξεις των ΤΕΚ υπάγεται πλέον στη Διεύθυνση Χρηματοοικονομικών. Το προσωπικό πωλήσεων των ΤΕΚ, σε άλλη Διεύθυνση, ενώ το διοικητικό προσωπικό των Καταστημάτων μετατίθεται σε άλλες υπηρεσίες.

«Στόχος της διοίκησης και όσων την υποστηρίζουν, είναι ο ΟΤΕ να παραμείνει ως επιχείρηση που απλά θα εκμεταλλεύεται τηλεπικοινωνιακές υποδομές και θα πουλά υπηρεσίες. Τεχνικό έργο, έργα συντήρησης και ταμεία κρίνονται ως υπηρεσίες μη κερδοφόρες και σταδιακά καταργούνται», σημειώνουν στην ΕΣΚ. Προσθέτουν ότι στο επόμενο βήμα θα εξαφανιστούν τα ταμεία. Οι εισπράξεις λογαριασμών θα εκτελούνται μέσω τραπεζών και ΑΤΜ ή το έργο θα παραχωρηθεί σε αλυσίδες ιδιωτών.

Η ΕΣΚ προειδοποιεί ότι ο ΟΤΕ θα απωλέσει πελάτες στις πωλήσεις, καθώς αυτοί συνήθως συνδυάζουν την αίτηση για νέες υπηρεσίες με την προσέλευσή τους για εξόφληση λογαριασμών. Ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις, καθώς το έργο των εισπράξεων θα εκτελείται από ιδιώτες. Προσθέτει ότι γενικά τέτοιες εξελίξεις συνοδεύονται από σταδιακή κατάργηση μονιμότητας, επιβολή ελαστικών σχέσεων εργασίας, καθηλωμένους μισθούς, κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων στην κοινωνική ασφάλιση.

Καθώς η ΕΣΚ έθεσε το θέμα στο ΔΣ της ΟΜΕ που - όπως σημειώνει ο Ν. Σιτζάνης - αρνήθηκε να δράσει για να ανατρέψει τις εξελίξεις, καλεί τους εργαζόμενους στα ΤΕΚ να αντιδράσουν, δημιουργώντας επιτροπές δράσης. Να υποχρεώσουν ΠΣΥΠ και ΟΜΕ να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Επιπλέον καλεί τα μέλη του ΠΣΥΠ, μπροστά στις εκλογές του σωματείου (9 Δεκέμβρη) να καταδικάσουν με την ψήφο τους τη σημερινή ηγετική ομάδα (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΣ), που θεωρεί άμεσα υπεύθυνη γι' αυτά τα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ