Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Σημαντική κερδοφορία και το 1999

Σημαντική αύξηση είχαν και την περασμένη χρονική περίοδο τα κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων, τα οποία, πριν τη φορολογία διαμορφώθηκαν στα 58,8 δισεκατομμύρια δραχμές. Αυξήθηκαν δηλαδή κατά 80%, δεδομένου ότι τα καθαρά προ φόρων κέρδη των ΕΛ.ΠΕ. το 1998 είχαν διαμορφωθεί στα 32,7 δισεκατομμύρια δραχμές. Σε επίπεδο Ομίλου τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 60%, καθώς ανήλθαν στα 64,4 δισεκατομμύρια δραχμές, από 40,2 δισ. δρχ. που ήταν την προηγούμενη χρήση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεγάλο τμήμα των κερδών των ΕΛ.ΠΕ. θα τα καρπωθεί το ιδιωτικό κεφάλαιο, αφού μόλις λίγες μέρες πριν παραδόθηκε και το δεύτερο πακέτο μετοχών στους ιδιώτες.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛ.ΠΕ., Ελ. Τζέλλα, ο Ομιλος φιλοδοξεί να μετατραπεί σε έναν πλήρη καθετοποιημένο ενεργειακό φορέα, ενώ σημείωσε ιδιαίτερα τις ευοίωνες προοπτικές που ανοίγονται για την επιχείρηση στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική αγορά, άμεσος στόχος των ΕΛ.ΠΕ. είναι να αυξήσουν το μερίδιό τους στην εμπορία υγρών καυσίμων, που διακινεί μέσω των εταιριών ΕΚΟ, ΕΛΔΑ και «Γ. ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ» και από 25% που είναι περίπου σήμερα, να ανέλθει στο 30 - 35%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ