Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
«Πνιγμός εν τη γενέσει»

Καταγγελία της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας

Το «κάλπικο» ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το μέλλον της Βιολογικής Γεωργίας στη χώρα μας έρχεται να «ξεγυμνώσει» πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Γεωργίας, σύμφωνα με την οποία σταματά η στρεμματική ενίσχυση που δινόταν στους αγρότες βιοκαλλιεργητές, μετά την πάροδο πενταετίας από την ένταξή τους στο σύστημα της Βιολογικής Γεωργίας.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η πρακτική κοροϊδίας της κυβέρνησης και σ' αυτό το θέμα δεν έχει όρια, καθώς η απόφαση αυτή έρχεται τη στιγμή που η ίδια επιχειρεί προκλητικά να «λανσάρει» στους αγρότες τη βιοκαλλιέργεια ως «εναλλακτική» λύση, με στόχο φυσικά να συγκαλύψει την πολιτική συρρίκνωσης της γεωργίας που ακολουθεί, στα πλαίσια εφαρμογής των καταστροφικών κανονισμών της ΕΕ.

Αφού, λοιπόν, η κυβέρνηση «έβαλε στο λούκι» χιλιάδες αγρότες, αναγκάζοντάς τους να προβούν σε πολυέξοδες διαδικασίες, προκειμένου να ενταχθούν στο σύστημα της Βιολογικής Γεωργίας, τώρα τους αφήνει «επί ξύλου κρεμάμενους», χωρίς καν να προλάβουν να «γευτούν» τις απολαβές αυτού του περιβόητου συστήματος. Και για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της κοροϊδίας, φτάνει ν' αναλογιστεί το γεγονός πως ορισμένες μόνιμες καλλιέργειες χρειάζονται δύο με τρία χρόνια, για να σταθεροποιηθούν, προκειμένου να γίνει αποτοξίνωση από τα λιπάσματα.

Καταγγέλλοντας την απόφαση της κυβέρνησης να κόψει τις επιδοτήσεις στη βιολογική γεωργία, η Ενωσης Επαγγελματιών Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας τονίζει πως «η απόφαση αυτή έρχεται να υπονομεύσει την εξέλιξη της Βιολογικής Γεωργίας στη χώρα μας, την προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος από τα Αγροχημικά και την παραγωγή προϊόντων ποιότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ