Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Ημερίδα για τη βαμβακοκαλλιέργεια

Θα γίνει την Κυριακή στη Λάρισα από την Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, σε συνεργασία με το Αγροτικό Τμήμα της ΚΕ του Κόμματος

Αποψη απο πρόσφατη κινητοποίηση των βαλβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας
Αποψη απο πρόσφατη κινητοποίηση των βαλβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας
Ημερίδα με θέμα «Οι προτάσεις του ΚΚΕ για τη βαμβακοκαλλιέργεια στη χώρα μας» διοργανώνει την Κυριακή 5 Μάρτη στις 10.45 π.μ. στη Λάρισα η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και το Αγροτικό Τμήμα της ΚΕ του Κόμματος. Η ημερίδα, που θα γίνει στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, θα ξεκινήσει με την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ από τον ευρωβουλευτή του Κόμματος Στρατή Κόρακα, θ' ακολουθήσουν ερωτήσεις και απαντήσεις για το θέμα, ενώ θα γίνουν σύντομες τοποθετήσεις από εκπροσώπους φορέων και άλλους προσκεκλημένους. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα γίνουν σύντομες παρεμβάσεις από τον βουλευτή Καρδίτσας του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα, τον υπεύθυνο του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννη Σφυρή, και τον Γιάννη Πατάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος τονίζεται: «Η βαμβακοκαλλιέργεια στη Θεσσαλία κατέχει κυρίαρχη θέση στην αγροτική παραγωγή της χώρας μας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, αφού καλλιεργείται το 50% της συνολικής έκτασης. Κυρίαρχη θέση κατά συνέπεια κατέχει στην ελληνική οικονομία. Στη Θεσσαλία η βαμβακοκαλλιέργεια έχει μακρά παράδοση και έχει συμβάλει στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής, αφού χιλιάδες αγρότες απασχολούνται παραδοσιακά αλλά και χιλιάδες άλλοι Θεσσαλοί πολίτες απασχολούνται σε παράλληλες δραστηριότητες. Σοβαρές και μεγάλες επενδύσεις έχουν γίνει από τους αγρότες για τη βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας και έχουν επενδυθεί όνειρα και ελπίδες για τη βελτίωση της ζωής τους».

«Χρόνια τώρα - επισημαίνεται - οι εφαρμοζόμενες πολιτικές στην ελληνική γεωργία έχουν οδηγήσει και τη βαμβακοκαλλιέργεια σε υποβάθμιση και τους αγρότες σε απόγνωση. Τα τελευταία, δε, μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την "προστασία" της, δίνουν πιο σοβαρό χτύπημα αφού συνεχίζουν την από χρόνια καταστροφική πολιτική για το βαμβάκι».

«Το ΚΚΕ - καταλήγει η ανακοίνωση - με την ημερίδα που διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Αγροτικό Τμήμα της ΚΕ του κόμματος, καταθέτει τη δική του συγκεκριμένη πρόταση για το βαμβάκι, την οποία και βάζει στην κρίση των αγροτών και των φορέων της Θεσσαλίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο στόχαστρο και η βαμβακοκαλλιέργεια! (2008-02-16 00:00:00.0)
Στόχος της ΕΕ το ξεκλήρισμα! (2000-03-07 00:00:00.0)
Αύριο η ημερίδα για τη βαμβακοκαλλιέργεια (2000-03-04 00:00:00.0)
Ν' ανακληθούν τα καταστροφικά μέτρα (2000-02-11 00:00:00.0)
«Θερίζουν» τη βαμβακοκαλλιέργεια (2000-01-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ