Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Στοπ» στις επιχορηγήσεις των ασφαλιστικών ταμείων

Με σφαγιασμό των επιχορηγήσεων που δικαιούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό απειλούνται τα ασφαλιστικά ταμεία αν δεν καταβάλουν στα νοσηλευτικά ιδρύματα το 75% των υποχρεώσεών τους από δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης, εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών.

Αυτό προκύπτει από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, σχετικά με το νέο νομικό καθεστώς εξόφλησης οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα, για δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων τους.

Οπως επισημαίνεται στη συγκεκριμένη εγκύκλιο, βάσει της νέας νομοθεσίας, τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, είναι υποχρεωμένα από 1-1- 2000 να προκαταβάλλουν στα νοσηλευτικά ιδρύματα το 75% των υποχρεώσεών τους από δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών. Οπως διευκρινίζεται, για τα ήδη υποβληθέντα μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου (11-2-2000) δικαιολογητικά η σχετική προκαταβολή του 75% του συνόλου τους καταβάλλεται εντός 50 ημερών. Οπως επισημαίνεται στην ίδια εγκύκλιο, παρέχεται η δυνατότητα στα νοσηλευτικά ιδρύματα να απευθύνονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να ζητούν την παρακράτηση, από τις γραμμένες στον προϋπολογισμό πιστώσεις για επιχορηγήσεις ή για αποδόσεις εσόδων στο ασφαλιστικά ταμεία, ποσών ίσων με τις ανεξόφλητες κατά περίπτωση οφειλές τους στις περιπτώσεις εκείνες που δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες προθεσμίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ