Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλληλεγγύη στους αγωνιστές πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία

Τους αγωνιστές του χτες και του σήμερα τίμησε χτες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν

Στον τόπο όπου την Πρωτομαγιά του 1944 διακόσιοι κομμουνιστές βρήκαν φρικτό θάνατο από τον Γερμανό κατακτητή, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, βρέθηκαν χτες το μεσημέρι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν (TAYAD), για να τιμήσουν τους αγωνιστές του χτες και του σήμερα. Αφορμή γι' αυτή την εκδήλωση ήταν η συμπλήρωση δύο χρόνων (19 Δεκέμβρη 2000) από τη βάναυση επίθεση του τουρκικού στρατού στις φυλακές της χώρας, που κόστισε τη ζωή σε 28 αγωνιστές.

Μέσα σε ατμόσφαιρα που ακτινοβολούσε συγκίνηση, αναμεμειγμένη με πείσμα, για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ζωντάνεψαν οι μνήμες από τις καθημερινές εκτελέσεις, τότε που οι σφαίρες σφράγιζαν χείλη που μέχρι την τελευταία στιγμή τραγουδούσαν για τη λευτεριά. Ο φασισμός, όπως τότε έτσι και σήμερα, είτε φορώντας πηλήκια με σβάστικες, είτε βαπτιζόμενος «αντιτρομοκρατική σταυροφορία», εξακολουθεί να σκοτώνει εκείνους που διεκδικούν έναν κόσμο ειρήνης και δικαιοσύνης.

Συγγενείς και συναγωνιστές των απεργών πείνας ενάντια στα λευκά κελιά κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατά τη διάρκεια της ιταλογερμανικής κατοχής. Αναφέρθηκαν στους νεκρούς απεργούς πείνας που πρόσφατα έφτασαν τους 102, και σ' αυτούς που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην υγεία τους και είναι εκατοντάδες. «Οι αγωνιζόμενοι σύντροφοι πήραν τη σημαία απ' τους 200 της Καισαριανής. Είναι δικό μας καθήκον να τη σηκώσουμε ψηλά», τόνισε εκπρόσωπος της TAYAD, υπογραμμίζοντας ότι η νίκη των μαχητών για τις πολιτικές ελευθερίες θα έρθει μόνο με τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Η ιερή σιγή του θυσιαστηρίου της Καισαριανής έσπασε όταν οι συγγενείς των πολιτικών κρατουμένων έκλεισαν την εκδήλωση τραγουδώντας «Δεν υπάρχει θάνατος σ' εμάς», ξεκαθαρίζοντας έτσι πως «κάθε μάρτυράς μας γίνεται βόμβα που σκάει πάνω στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού»...

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Π. Μακρής, επίτιμος δήμαρχος της Καισαριανής και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Παραρτήματος Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ, Γ. Κουβάς και Στ. Πρεβολαράκης και ο δημοτικός σύμβουλος της Καισαριανής, Κ. Κατημερτζής.

Αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ., η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν διοργανώνει στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη) εκδήλωση μνήμης στους νεκρούς της βάρβαρης επίθεσης στις φυλακές της Τουρκίας, αλλά και συμπαράστασης σ' αυτούς που ηρωικά συνεχίζουν τον αγώνα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τραγούδια και ποιήματα, ενώ θα μιλήσουν εκπρόσωποι συνδικάτων. Η Επιτροπή καλεί το λαό να πάρει μέρος στην εκδήλωση, ώστε να εκφράσει έτσι την αλληλεγγύη του σε όσους συνεχίζουν την απεργία πείνας μέχρι θανάτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα χρόνο μετά... (2001-10-20 00:00:00.0)
Με ορούς τούς κρατούν στη ζωή! (2001-01-31 00:00:00.0)
Ξανά αύριο στα Προπύλαια για τα «λευκά κελιά» (2001-01-10 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση αύριο στα Προπύλαια (2000-12-28 00:00:00.0)
Πορεία αλληλεγγύης στην Αθήνα (2000-12-15 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας στην Τουρκία (2000-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ