Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Προπαγάνδα Πενταγώνου: «Απόρρητο ντοκουμέντο του Πενταγώνου με τίτλο "3600.1: Επιχειρήσεις πληροφόρησης", στο οποίο περιγράφονται μυστικές επιχειρήσεις για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης σε σύμμαχες ή ουδέτερες χώρες, έφερε στο φως η εφημερίδα The New York Times. Ως σημαντικότερες χώρες -στόχοι του πολέμου προπαγάνδας αναφέρθηκαν το Πακιστάν και η ...Γερμανία, ενώ στα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνεται η εξαγορά Ευρωπαίων δημοσιογράφων για τη συγγραφή φιλοαμερικανικών άρθρων, καθώς και η αμοιβή των συμμετεχόντων σε φιλοαμερικανικές διαδηλώσεις» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ποια ακρίβεια... «Με "μπαράζ" ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής και γενικότερα σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης "υποδέχονται" οι επιχειρήσεις το 2003... Στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν ήδη γίνει από τις επιχειρήσεις οι πρώτες γνωστοποιήσεις των νέων τιμολογίων σε επίπεδα που κυμαίνονται από 1,5% ως και 37%»(!) (Δημ. Χαροντάκης - «ΒΗΜΑ»).

Χαιρετίσματα στην εξουσία. «Ενας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (χθες) από την τραγική εκείνη ημέρα που ο χείμαρρος Διακονιάρης υπερχείλισε από τη δυνατή νεροποντή που έπληξε την Πάτρα και μετατράπηκε σε "φονιά" για τον 53χρονο Αλέξη Αντωνόπουλο και τον 9χρονο γιο του Γιάννη... Το τραγικό αυτό γεγονός έρχεται στη μνήμη των Πατρινών ξανά, λες και ήταν χθες, και θα έρχεται για πολλά ακόμα χρόνια καθώς η διευθέτηση του χειμάρρου Διακονιάρη βρίσκεται ακόμα στις μελέτες» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ