Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ

Στην πραγματοποίηση της εικοσιτετράωρης απεργίας που αποφάσισε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, προχωρούν σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Τα αιτήματα που θέτει η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ, η οποία επέλεξε να προχωρήσει σε απεργία ημέρα Παρασκευή, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, σχετίζονται αορίστως με τη μετοχοποίηση της επιχείρησης της πρότασης ΡΑΕ, για την απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, μαζί με θέματα μισθολογικά, προσλήψεις τεχνικού προσωπικού και αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία της διοίκησης, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ (ΣΥΝ), δεν αντιτίθεται ούτε στη μετοχοποίηση της Επιχείρησης, ούτε στην απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Απλώς για το μεν πρώτο θέμα, θέτουν όρο η συμμετοχή του Δημοσίου να μην «πέσει» από το 51%, ενώ για το δεύτερο οραματίζονται μια απελευθέρωση με υγιή ανταγωνισμό. Θέτουν, όμως, και ζήτημα της χρηματοδότησης του νέου ασφαλιστικού τους φορέα ΟΑΠ, από τα ποσά που θα προκύπτουν από τις μετοχοποιήσεις της ΔΕΗ, αφού πρώτα όμως, έβαλαν τις υπογραφές τους, για να διαλυθεί το Ασφαλιστικό των εργαζομένων και να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ.

Την ώρα που η κυβέρνηση και η διορισμένη διοίκηση της Επιχειρήσεις, μειώνουν το προσωπικό, εντατικοποιούν την εργασία, παραχωρούν δραστηριότητες σε εργολάβους, που τα θανατηφόρα ατυχήματα είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη, που κουμάντο στη ΔΕΗ κάνουν οι «θεσμικοί επενδυτές» η απάντηση της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ, περιορίζονται σε μια Παρασκευιάτικη απεργία. Η ίδια πλειοψηφία είχε απορρίψει τις προτάσεις των αγωνιστικών δυνάμεων της ΔΕΗ για την πραγματοποίηση συνεχόμενων κινητοποιήσεων κατά τις ημέρες που παραχωρούνταν το δεύτερο πακέτο στους ιδιώτες, και η ίδια πλειοψηφία είναι αυτή που αρνείται να πάρει απόφαση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ