Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2003
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με στόχο την υπερκάλυψη παρά την αρχική καθυστέρηση

Παρά τις δυσκολίες, και την καθυστέρηση που παρουσιάζει μέχρι στιγμής στην πορεία κάλυψης του οικονομικού πλάνου, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα εντείνει τις προσπάθειές της με δεδομένο πως η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ είναι θετική. Σήμερα βρίσκεται στο 31,5% του πλάνου της και παρά το έδαφος που έχει χάσει συνεχίζει τη δουλιά με στόχο την 100% κάλυψη. Αλλωστε, οι συνθήκες αυτές τις μέρες είναι ευνοϊκότερες, και το «στοίχημα» εκτιμάται πως θα κερδηθεί αν μέσα στην επόμενη βδομάδα - δηλαδή την περίοδο των γιορτών - πολλαπλασιαστούν οι δείκτες οικονομικών αποτελεσμάτων. Επίσης και με την αξιοποίηση, σ' αυτή την κρίσιμη πολιτική- οικονομική μάχη, όσο το δυνατόν περισσότερων οπαδών και φίλων του Κόμματος.

Πρωτοπόρες Οργανώσεις, στην κορυφή του πίνακα κάλυψης των οικονομικών πλάνων, είναι οι Αχτιδικές Οργανώσεις της Δημόσιας Διοίκησης με 46%, ΔΕΚΟ-Τραπεζών με 45%, Υγείας με 46%, Λαγκαδά με 37% και Δυτικών Συνοικιών με 36%.

Η Αχτιδική Οργάνωση ΔΕΚΟ-Τραπεζών αποτελεί παράδειγμα για το πώς συνδυάζεται η πολιτική με την οικονομική δουλιά της Οργάνωσης. Και τα αποτελέσματα άλλωστε είναι θετικά. Οπως ανέφερε ο γραμματέας της Οργάνωσης, Θ. Τσαούσης, έγινε έγκαιρα ο σχεδιασμός και ξεκίνησε άμεσα, με την έναρξη της εξόρμησης, πλατιά εξόρμηση των κομματικών μελών στους χώρους δουλιάς. Εχουν σταθεροποιήσει τον καθημερινό έλεγχο και την επαφή με τους οπαδούς που έχουν μπει μαζί τους στη μάχη της εξόρμησης. Βέβαια, ακόμη οι Οργανώσεις δεν έφτασαν σε όλους τους χώρους, όμως η προσπάθεια θα συνεχιστεί και μετά τις γιορτές με ακόμη εντατικότερους ρυθμούς. Για την υπερκάλυψη του πλάνου, η Αχτίδα θα οργανώσει και συνεστίαση στις 31 του Γενάρη. Πρωτοπόρες ΚΟΒ στην Αχτίδα, μέχρι στιγμής, είναι η ΚΟΒ Τραπεζών και η ΚΟΒ ΟΤΕ, που ήδη έχουν καλύψει το 50% των πλάνων τους.

«Αρχικά μοιράσαμε την ανακοίνωση της ΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση και παράλληλα συζητήσαμε με τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματός μας. Στη συνέχεια απευθυνθήκαμε με το κουπόνι. Ορισμένοι συνάδελφοι μάς πλησίασαν μόνοι τους. Σήμερα περισσότεροι είναι αυτοί που κατανοούν την ανάγκη στήριξης του ΚΚΕ. Περισσότεροι είναι αυτοί που αναγνωρίζουν την ορθότητα των θέσεών του, αφού οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για τη σαρωτική επίθεση σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και των άλλων κατακτήσεων του λαού», ανέφερε ο Θ. Τσαούσης. Και πρόσθεσε: «Σήμερα ζούμε τις επιπτώσεις από τις επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ στο χώρο των ΔΕΚΟ και των τραπεζών (απελευθέρωση των τραπεζικών συστημάτων, της ηλεκτρικής ενέργειας) αλλά και την πολιτική ανατροπής των εργασιακών σχέσεων».

Τέλος, ανέφερε ότι με τον καινούριο χρόνο θα συνεχιστεί παράλληλα και η εξόρμηση ενημέρωσης για τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Εκτός από αυτές που ήδη έγιναν παρουσία βουλευτών του ΚΚΕ σε ΔΕΗ και ΟΤΕ, θα προγραμματιστούν και άλλες εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε ΟΑΣΘ, ΟΣΕ και τράπεζες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ