Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ
Συνθήκες «αναμονής» για τους καταναλωτές

Στα αναμενόμενα υποτονικά επίπεδα κινείται ακόμα η αγορά της Βαρβακείου, αφού τόσο οι μισθοί πείνας, όσο και το περιθώριο των τεσσάρων ημερών που μεσολαβούν μέχρι την Τετάρτη των Χριστουγέννων, δε δημιουργούν «κίνητρα» στους καταναλωτές, για να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια τους. Ως αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα επάρκειας, ούτε γενικευμένης ακρίβειας στις τιμές των κρεάτων, οι οποίες, κινούνται περίπου στα περσινά επίπεδα. Ωστόσο, όμως, οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για τη διαμόρφωση των τιμών. Ηδη, χτες, εξαιτίας της κακοκαιρίας οι τιμές χονδρικής σε ορισμένα οπωροκηπευτικά στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη, είχαν σχεδόν διπλασιαστεί, και είναι επόμενο ότι οι αυξήσεις αυτές θα περάσουν και στις λιανικής πώλησης. Στη Βαρβάκειο, οι τιμές των αμνοεριφίων κινούνται από 5 - 8,5 ευρώ, τα γουρουνόπουλα από 5 - 8 ευρώ και οι γαλοπούλες από 5 - 8 ευρώ.

Τη Βαρβάκειο αγορά επισκέφτηκε χτες και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Εμπορίου Χρ. Θεοδώρου. Ως συνήθως, ο Χρ. Θεοδώρου, έμεινε ικανοποιημένος από τις τιμές των προϊόντων και ξαναείπε ότι «το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι στα ίδια επίπεδα και πιο χαμηλά από πέρυσι...». Από τη Βαρβάκειο, επίσης, ανακοίνωσε ότι στις αρχές του χρόνου θα εκδώσει αγορανομική διάταξη, στην οποία θα προβλέπεται η αναγραφή των τιμών στα προϊόντα να περιλαμβάνει τις αντίστοιχες περσινές τιμές και τη διαφορά...

Οι επικείμενες τσουχτερές ανατιμήσεις, σε μια σειρά προϊόντα και κυρίως σε τρόφιμα και γαλακτοκομικά, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, δε θα είναι τόσο μεγάλες όσο έχει προαναγγελθεί. Το συμπέρασμα αυτό το βγάζουν από τα αποτελέσματα της χτεσινής συνάντησης που είχε ο Χρ. Θεοδώρου με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι αυξήσεις θα κινούνται στο ύψος του πληθωρισμού και δε θα επιβληθούν άλλες μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτά αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι προσφάτως, η ηγεσία της κυβέρνησης, κατηγορούσε φορείς της αγοράς ότι δεν τηρούσαν τις «συμφωνίες κυρίων». Αραγε, γιατί να τις τηρήσουν τώρα...

Το εορταστικό ωράριο

Τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα σήμερα Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα θα είναι ανοιχτά και αύριο Κυριακή. Τη Δευτέρα 23/12 τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Τρίτη, παραμονή των Χριστουγέννων από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Στον Πειραιά το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων είναι 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τις καθημερινές και την Κυριακή και 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα το Σάββατο και την παραμονή των Χριστουγέννων.

Τα κρεοπωλεία σήμερα και αύριο Κυριακή θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Τη Δευτέρα και Τρίτη, θα λειτουργήσουν από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Τα σούπερ μάρκετ σήμερα θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Την Κυριακή θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Την Κυριακή 29 Δεκέμβρη κλειστά, όπως και την Πέμπτη 2 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ