Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόσχημα ... η τέχνη

Με πρόσχημα τις «πολιτιστικές ανάγκες της πρωτεύουσας» η υπουργός Πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη, επιχείρησε χθες - κατά τη συζήτηση στη Βουλή των άρθρων του νομοσχεδίου για το Ολυμπιακό Χωριό - να στηρίξει την εκχώρηση χώρου στο κέντρο της Αθήνας στο ίδρυμα Γουλανδρή για τη δημιουργία Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης,

Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ στην εν λόγω προοπτική εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Μπάμπης Αγγουράκης κάνοντας λόγο για ύπαρξη δεσμεύσεων. Οπως είπε η Ελισάβετ Παπαζώη, το ίδρυμα Γουλανδρή είναι η μοναδική ευκαιρία «να αποκτήσει επιτέλους τη δυνατότητα η πρωτεύουσα να έχει ένα μουσείο εικαστικό», γιατί «είμαστε η μοναδική πρωτεύουσα και η μοναδική χώρα που δεν έχει μουσείο εικαστικό».

Παίρνοντας το λόγο ο Μπάμπης Αγγουράκης σημείωσε: «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους που έχουν απομείνει στο χώρο της Αθήνας να εκχωρηθεί, και μάλιστα σε ένα ιδιωτικό ίδρυμα. Αυτό είναι απαράδεκτο πολύ περισσότερο όταν υπάρχει μια κίνηση και μάλιστα επί χρόνια γύρω από το ζήτημα αυτό. Και επί χούντας είχε επιχειρηθεί κάτι παρόμοιο, αλλά δε στάθηκε δυνατόν. Τώρα φαίνεται ότι υπάρχουν δεσμεύσεις για να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ