Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς αποζημίωση τα Νέα Κερδύλλια

Την έντονη αγανάκτησή τους εκφράζουν οι κάτοικοι του χωριού Ν. Κερδυλλίων του Δήμου Αμφίπολης Σερρών, εξαιτίας της αδικαιολόγητης καθυστέρησης καταβολής του μεγαλύτερου μέρους της αποζημίωσης, που δικαιούνται από την αναγκαστική απαλλοτρίωση των κτημάτων τους για την κατασκευή της Εγνατίας οδού.

Αυτό τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ. Οι βουλευτές του Κόμματος σημειώνουν πως οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που απαλλοτριώνονται για τη διάνοιξη του πρώτου τμήματος της Εγνατίας οδού, η οποία διέρχεται από την κτηματική περιοχή των Ν. Κερδυλλίων (βόρεια παράκαμψη Κερδυλλίων) αποζημιώθηκαν το 1996, εισπράττοντας ένα μόνο μέρος της αποζημίωσης που καθορίστηκε δικαστικά το 1996.

Το υπόλοιπο μέρος της αποζημίωσης για το οποίο εκδόθηκε δικαστική τελεσίδικη απόφαση το Γενάρη του 1999, μέχρι σήμερα δεν έχει εισπραχθεί από τους δικαιούχους. Το ποσό της αποζημίωσης είναι κατατεθειμένο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στην Αθήνα και ήδη η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή του παραπάνω τμήματος, έχει προχωρήσει σε κατάληψη της απαλλοτριούμενης έκτασης, με συνέπεια οι δικαιούχοι να έχουν στερηθεί την ιδιοκτησία τους και η αποζημίωση να παραμένει στο ΤΠκΔ χωρίς να τοκίζεται, χάνοντας συνεχώς την αξία της μέχρι να εισπραχθεί.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους δύο υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ