Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Κίνδυνος για παραδοσιακούς οικισμούς

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του οικισμού Αγίας Κυριακής της Κοινότητας Τρίκερι Ν. Μαγνησία, γιατί τα 3/4 σχεδόν του οικισμού της περιοχής - λόγω της παλαιότητάς του έχει κηρυχτεί παραδοσιακός - έχουν περιληφθεί στα όρια του αιγιαλού και της παραλίας που καθορίστηκε πριν λίγα χρόνια με αφορμή την κατασκευή προβλήτας. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο γειτονικός οικισμός Κόττες της περιοχής.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής και Α. Κανταρτζής, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή απευθυνόμενοι προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εμπορικής Ναυτιλίας, γιατί δεν έχει ληφθεί υπόψη η διαμορφωμένη κατάσταση των ιστορικών σπιτιών που με μεγάλες οικονομικές θυσίες διατηρούν οι ιδιοκτήτες τους

Καθυστέρηση έργων

Πρόβλημα παρουσιάζεται και στην περιοχή του Πηλίου, όπου υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση των έργων που έχουν ενταχθεί στο Β' Κοινοτικό Πρόγραμμα Στήριξης (ΚΠΣ). Συγκεκριμένα, ενώ έχει εγκριθεί κονδύλι για την παράκαμψη της Ζαγοράς (2,2 δισ.), για το δρόμο Νεοχώρι - Καλαμάκι (400 εκατ.) και για το δρόμο Κορόπη - Αφέτες (400 εκατ.), μόνο ο δρόμος στο Νεοχώρι έχει ολοκληρωθεί. Για την παράκαμψη της Ζαγοράς η δημοπράτηση έγινε καθυστερημένα (Δεκέμβριος '99) και δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα εργολάβος, ούτε έχει πιστωθεί η δαπάνη απαλλοτρίωσης, ενώ το έργο Κορόπη - Αφέτες έχει χαθεί.

Οι ίδιοι βουλευτές του ΚΚΕ, απευθυνόμενοι στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομικών, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή γιατί δε δημοπρατήθηκε νωρίτερα η παράκαμψη της Ζαγοράς, ώστε να απορροφηθεί η πίστωση ως το τέλος του 2000 και να μη μεταφερθεί η πίστωση στο Γ' ΚΠΣ, γιατί δεν πιστώθηκε η δαπάνη απαλλοτρίωσης και γιατί δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες ώστε να γίνει ο δρόμος Κορόπη - Αφέτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ