Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκλητικός ο υπουργός Μεταφορών

Απαντώντας χτες στη Βουλή σε Ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ είπε ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται από μια μειοψηφία των εργαζομένων!

Αντί να τοποθετηθεί υπεύθυνα απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων στα τρόλεϊ, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Τάσος Μαντέλης, απαντώντας χτες σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουρακη, ανακάλυψε τις... «κινητοποιούμενες μειοψηφίες»

Ο υπουργός επιχείρησε να υποβαθμίσει τις κινητοποιήσεις, λέγοντας πως «μια μειοψηφία στα ΗΛΠΑΠ» αντιδρά στα μέτρα που είναι «προς όφελος του πολίτη». Υποστήριξε ότι κίνητρο του υπουργείου είναι η ύπαρξη στους δρόμους όσο το δυνατόν περισσοτέρων τρόλεϊ κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής.

Παίρνοντας το λόγο ο Μπάμπης Αγγουράκης τόνισε ότι η απόφαση για κινητοποιήσεις και τα αιτήματα αποφασίστηκαν ομόφωνα από το ΔΣ των εργαζομένων, αλλά και από το 98% της γενικής συνέλευσης. «Εσείς φθάσατε σήμερα να μας πείτε ότι είναι ένα αίτημα της μειοψηφίας των εργαζόμενων, όπως εξάλλου κάνει και η ελεγχόμενη από εσάς διοίκηση των ΗΛΠΑΠ», είπε ο Μπάμπης Αγγουράκης. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αυξήσατε το χρόνο εργασίας τουλάχιστον κατά 15% για να μην πω παραπάνω», αφού ο ισχύων νόμος «δίνει τη δυνατότητα να είναι τέσσερις οι σπαστές βάρδιες. Αυτό δημιουργεί μια φοβερή εντατικοποίηση. Ουσιαστικά έχετε καταργήσει τα διαλείμματα, τους χρόνους παραλαβής και παράδοσης των οχημάτων, έχετε καταργήσει το επίδομα για το 15λεπτο, έχετε μειώσει το χρόνο για τη μεταβίβαση των εργαζόμενων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ