Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αύριο η εκδήλωση στο Κιλελέρ

Τα μηνύματα της εξέγερσης των κολίγων είναι σήμερα επίκαιρα περισσότερο όσο ποτέ. Μήνυμα αντίστασης και συνέχισης του αγώνα, από την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

Αύριο στις 12 μ. θα γίνει η εκδήλωση τιμής της εξέγερσης του Κιλελέρ, που διοργανώνει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Η ΠΑΣΕ, τιμώντας τους κολίγους που έδωσαν τη ζωή και το αίμα τους για να πάρουν από τους τσιφλικάδες τη γη που τους ανήκε, στέλνει μήνυμα συνέχισης του μακροχρόνιου αγώνα της αγροτιάς για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που διώχνει τους ξωμάχους από τα χωράφια τους και οδηγεί χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά στο ξεκλήρισμα.

Σήμερα, οι μαχόμενοι αγρότες δίνουν συνέχεια στα οράματα και τις ιδέες των εξεγερμένων κολίγων, μέσα από τους δικούς τους αγώνες και τις δικές τους δύσκολες και σκληρές μάχες, διεκδικώντας το δικαίωμα να παραμείνουν και να καλλιεργούν τη γη των προγόνων τους, που «ορέγεται» το μεγάλο κεφάλαιο, για να δημιουργήσει τα σύγχρονα «τσιφλίκια», στα πλαίσια της καπιταλιστικοποίησης της αγροτικής οικονομίας.

Αλλωστε, τα μηνύματα της εξέγερσης του Κιλελέρ είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Τότε το κράτος, που είχε θέσει τις υπηρεσίες του στους τσιφλικάδες, χρησιμοποίησε τα όπλα για να καταστείλει τον αγροτικό ξεσηκωμό, βάφοντας τη γη με το αίμα των κολίγων που θυσιάστηκαν στον αγώνα διεκδίκησης της γης τους. Σήμερα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που θέτει τις υπηρεσίες της στην ΕΕ των πολυεθνικών, χρησιμοποιεί τους κρατικούς μηχανισμούς για να σταματήσει τους μεγαλειώδεις αγροτικούς αγώνες, με τη βία των ΜΑΤ και τις δίκες και καταδίκες των αγωνιστών αγροτών στα «αγροτοδικεία».

Οι Θεσσαλοί αγρότες παίρνουν τη σκυτάλη του αγώνα και των οραμάτων των προγόνων τους και υπόσχονται ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, διεκδικώντας την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής σε φιλοαγροτική κατεύθυνση, που θα τους επιτρέπει να καλλιεργούν τα χωράφια τους και θα στηρίζει το εισόδημά τους. Μ' αυτόν τον τρόπο, τιμούν τους κολίγους, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που εκμεταλλεύεται ακόμα και τον αγροτικό ξεσηκωμό του Κιλελέρ, για να δώσει άλλη μία προεκλογική παράσταση, με τη φιέστα που ετοιμάζει στις 26 Μάρτη στο χώρο της εξέγερσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ