Παρασκευή 3 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ» ΠΡΟΕΔΡΙΑ

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: «Με το βλέμμα στραμμένο στην ...Ουάσιγκτον και τις προθέσεις της αναφορικά με την επίθεση κατά του Ιράκ άρχισε η ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα της προεδρίας μπορεί να επηρεαστεί καθοριστικά από έναν πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή - τόσο, ώστε πολλοί να κάνουν λόγο για μια προεδρία με ένα μόνο θέμα, τη σύρραξη στον Κόλπο» (Ειρήνη Καρανασοπούλου - «ΝΕΑ»).

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ: «Το Ελσίνκι είναι, άλλωστε, μονόδρομος: `Η διάλογος ή Χάγη το 2004. Ολοι, όμως, οι σοβαροί διεθνολόγοι γνωρίζουν πως αν οι Τούρκοι αναγνωρίσουν τη δικαιοδοσία, μπορούν ακόμη και μονομερώς να θέσουν προς επίλυση στο Δικαστήριο μια σειρά από θέματα, όπως το συνολικό εύρος του εναέριου χώρου, η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, οι γκρίζες ζώνες, κ.ά. Ερώτηση: Είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;» (Μαν. Κοττάκης - «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΑΒΥΘΙΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ: «Οι αγγλικές βάσεις στην Κύπρο θα παίξουν ρόλο - κλειδί στην πολεμική αναμέτρηση (σ.σ. κατά του Ιράκ). Γιατί; Στις αγγλικές βάσεις της Κύπρου βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα: α) 18 μαχητικά αεροσκάφη Τορνέιντο. β) 15 μεταγωγικά C-130, C-17, C-5 "Galaxy". Τα τελευταία είναι τριώροφα και μπορούν να μεταφέρουν άρματα μάχης, καθώς και μαχητικά αεροσκάφη... γ) 4 U-2 αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη, που λειτουργούν ως συμπληρωματικά των δορυφόρων. δ) 9 αεροσκάφη Nimrod που έχουν τη δυνατότητα σύγχρονου ηλεκτρονικού και ανθυποβρυχιακού πολέμου...» (Γ. Ζερβός - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»).

ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ: «...Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των Αγγλοαμερικανών, οι βάσεις Ακρωτηρίου έχουν τέτοιες υποδομές, που μπορούν να λειτουργήσουν στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ, κυρίως ως βάσεις υποστήριξης, αλλά και ως ορμητήριο, εάν αυτό κριθεί σκόπιμο» (Ο ίδιος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ