Παρασκευή 3 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η επίσημη προκήρυξη των προεδρικών εκλογών

Δεν αποκλείει την περίπτωση να είναι υποψήφιος Πρόεδρος ο Γλαύκος Κληρίδης

Προκηρύσσονται σήμερα επίσημα οι προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχτούν στις 16 Φεβρουαρίου.

Ο δεύτερος γύρος, αν παραστεί ανάγκη, θα διεξαχτεί στις 23 Φεβρουαρίου. Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν στις 17 Ιανουαρίου. Η προκήρυξη θα γίνει με διάταγμα του υπουργού Εσωτερικών, που θα δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Παναγιώτου δήλωσε ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα ανακοινωθούν και τα ονόματα του Γενικού Εφόρου Εκλογής και των Βοηθών Εφόρων.

Γενικός έφορος θα είναι ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών Κυριάκος Τριανταφυλλίδης και βοηθοί οι κατά τόπους έπαρχοι. Οι ψηφοφόροι ανέρχονται στις 475 χιλιάδες.

Ο εκλογικός κατάλογος θα αναρτηθεί σήμερα και θα είναι αναρτημένος μέχρι τις δώδεκα Ιανουαρίου.

Οι αιτήσεις για εγγραφή στον κατάλογο όσων έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, έληξαν χτες.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερ, ο Πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποβάλει υποψηφιότητα στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Η απόφασή του, πρόσθεσε, θα εξαρτηθεί από διάφορα θέματα, περιλαμβανομένου του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων των Ηνωμένων Εθνών έως τις 28 Φεβρουαρίου. «Βεβαίως το εξετάζω», είπε, «αλλά δεν έχω ακόμη αποφασίσει... Εάν εξευρεθεί μια λύση στις 25 ή στις 28 Φεβρουαρίου δε θα υπάρχει για μένα κανένας λόγος να ζητήσω να συνεχίσω ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας». Αν όχι θα ήταν πολύ άσοφο, στο μέσο των διαπραγματεύσεων να αποχωρήσω και να παραδώσω το θέμα σε κάποιον άλλο».

Επίσης, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε χτες ότι δεν πρέπει να αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος, ο Πρόεδρος Κληρίδης επανέλαβε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ