Παρασκευή 3 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «κλασικές» συνταγές και οι ευχές

Την ώρα, που ανά την υφήλιο οι λαοί ανταλλάσσουν ευχές για ειρήνη, η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ κάνει ό,τι μπορεί για το αντίθετο...

Από τη μια, συσσωρεύει συνεχώς στρατιωτικές δυνάμεις και πολεμικό υλικό στην περιοχή του Κόλπου, προετοιμάζοντας εντατικά την εξαπόλυση μιας ακόμη «ευγενούς» επέμβασης κατά του Ιράκ και της ευρύτερης περιοχής. Και, από την άλλη, «ανεβάζει» συνεχώς τους τόνους ενάντια στη ΛΔ Κορέας. Η «δαιμονοποίηση» της Πιονγκγιάνγκ, με αιχμή του δόρατος το πυρηνικό της πρόγραμμα, έχει αρχίσει εδώ και μερικούς μήνες και θα ενταθεί περισσότερο, ενδεχομένως με την «κλασική» ιμπεριαλιστική συνταγή, που θέλει τον κλοιό της οικονομικής και πολιτικής απομόνωσης ενός κράτους να αποτελεί τον προθάλαμο για την εξαπόλυση μιας «χειρουργικής» ή όχι στρατιωτικής επέμβασης.

Στην περίπτωση της ΛΔ Κορέας, βέβαια, η «κλασική» συνταγή της Ουάσιγκτον μπορεί να μην πιάσει «εύκολα». Οχι μόνο γιατί η γεωπολιτική σημασία της χώρας αυτής μοιάζει, για πολλούς λόγους, ιδιάζουσα. Αλλά και γιατί, όλο και περισσότεροι φοβούνται στις ΗΠΑ ότι μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ τα πολλαπλά μέτωπα, καθώς, αργά ή γρήγορα, οι λαοί δε θα αρκούνται πια σε ειρηνικές ευχές, αλλά θα απαιτήσουν αγωνιστικά την επιβολή της ειρήνης στον κόσμο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ