Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
«Κοκορομαχίες» στις πλάτες των ανέργων

Πεδίο πολιτικής «κοκορομαχίας» έγιναν χτες ο ΟΑΕΔ και οι άνεργοι, από τη ΝΔ και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η αντιπαράθεση επιβεβαίωσε απλώς, πόσο ίδιοι είναι οι δυο «μονομάχοι», οι οποίοι συναγωνίζονται ποιος θα υλοποιήσει καλύτερα την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ολα ξεκίνησαν από τη χτεσινή επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΔ. Μετά την ενημέρωσή του από τον διοικητή Ι. Νικολάου, το μόνο που βρήκε να πει ο Κ. Καραμανλής ήταν ότι ο Οργανισμός δεν έχει ανταποκριθεί στην αποστολή του, απαριθμώντας ορισμένες από τις αδυναμίες, που, κατά τη γνώμη του, οδήγησαν σ' αυτό το αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, φρόντισε να ξεκαθαρίσει την απόλυτη συμφωνία του κόμματός του με την πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς κάναμε σαφές ότι θα στηρίξουμε την προσπάθεια αναβάθμισης του Οργανισμού». Μια προσπάθεια, που περνά από την ενίσχυση της «απασχολησιμότητας» και κάθε άλλου είδους «ευελιξίας» στις εργασιακές σχέσεις.

Οι παρατηρήσεις του σ' αυτό το «ευαίσθητο» θέμα, αφού η ανεργία αποτελεί, σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κυριότερο κοινωνικό πρόβλημα, ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης. Ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας βρήκε καιρό, παρά το πιεστικό πρόγραμμα της συνόδου υπουργών, να δηλώσει ότι «η ΝΔ επιχειρεί να κερδοσκοπήσει σε βάρος του συμφέροντος της χώρας, των εργαζομένων και των ανέργων», καθώς και ότι έχει υποκριτικό ενδιαφέρον.

«Εύθικτη» και η ΝΔ, ανταπάντησε, μέσω του εκπροσώπου της Θ. Ρουσόπουλου, ότι «εάν ο κ. Ρέππας αντιμετώπιζε την ανεργία με τον ίδιο ζήλο, που επιδεικνύει στις επιθέσεις του κατά της ΝΔ, τότε, πιθανώς, θα είχε να παρουσιάσει κάποια αποτελέσματα στην καταπολέμηση αυτής της μάστιγας».

Σήμερα στο Ναύπλιο μπορούν, πάντως, και οι δυο αντίπαλοι να ακούσουν τη γνώμη των ίδιων των εργαζομένων και των ανέργων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ