Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Προσπαθούν να φιμώσουν τις φωνές αντίστασης

Ως πρόκληση για τους εργαζόμενους όλης της χώρας, καταγγέλλει σε ανακοίνωση το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το «αποφασίζουμε και διατάσσομεν» της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου, προέδρου της επιτροπής «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004» με το προσχέδιο νόμου που έστειλε σε 13 υπουργούς να το κάνουν πράξη και αφορά την ανατροπή βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών ενόψει της Ολυμπιάδας.

Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ χαρακτηριστικά, η Γιάννα Αγγελοπούλου διατάζει(!!!) την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και απαιτεί: Απελευθέρωση ωραρίου, κατάργηση της αργίας του Σαββατοκύριακου, απαγόρευση των συγκεντρώσεων, πορειών και διαδηλώσεων ακόμα και σε κλειστούς χώρους, περιορισμός της κυκλοφορίας και της στάθμευσης, αναστολή της λειτουργίας επιχειρήσεων που γειτνιάζουν με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και απομάκρυνση των εργαζομένων από αυτές ακόμα και με άδειες άνευ αποδόχων.

Οπως καταγγέλλει στη συνέχεια, γίνεται από κοινού προσπάθεια κυβέρνησης και Ολυμπιακής Επιτροπής 2004 για την ανατροπή και αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων και επισημαίνει: Η απαγόρευση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και του λαού για τα προβλήματά του ήταν και είναι ευσεβής πόθος και της κυβέρνησης και των δυνάμεων της πλουτοκρατίας. Στοχεύουν στη φίμωση κάθε φωνής αμφισβήτησης και αντίστασης στην αντεργατική τους πολιτική.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, καταλήγει το ΠΑΜΕ, σαν καθαρόαιμος γόνος αυτών των δυνάμεων, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία ως πρόεδρος της επιτροπής 2004 να κάνει πράξη ό,τι η τάξη της δεν κατάφερε τόσες και τόσες φορές. Θα πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να σταματήσουν και αυτούς και την πολιτική τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ